Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca fa un balanç molt positiu de l’assessorament sobre residus

El Consell de Mallorca fa un balanç molt positiu de l’assessorament sobre residus

(07/03/2023)

Les jornades d’assessorament tècnic sobre la gestió de residus s’han consolidat com una fita important per als consistoris ​​​​​​​

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han inaugurat la cloenda del primer cicle de les jornades tècniques d’assessorament municipal: anàlisi de resultats i reptes de futur. Les trobades tècniques sobre residus amb els ajuntaments són una iniciativa de la Direcció Insular de Residus, que va dissenyar un programa d’assessorament tècnic als municipis de Mallorca en temes de residus, per tal d’ajudar-los en les problemàtiques que sorgeixen en l’aplicació de la legislació.

La cloenda de les jornades ha servit per avaluar el programa i totes les jornades d’assessorament tècnic municipal que s’han celebrat fins ara: Jornada sobre Pla de Prevenció de Residus, Jornada sobre Matèria Orgànica, Jornada sobre Deixalleries i Jornada sobre Residus Tèxtils.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha inaugurat la jornada amb una introducció breu, on ha destacat que «aquesta reunió d’anàlisi amb els tècnics dels ajuntaments ens permet aturar i reflexionar sobre aquest programa i fer-ne una valoració molt positiva. L’esperit de la trobada d’avui és el de repensar el format per millorar, perquè junts puguem dissenyar un programa encara millor».

«El Departament és conscient que els ajuntaments necessiten suport amb els reptes que planteja la gestió de residus dins l’emergència climàtica que vivim i, per això, hem anat convocant els actors que en tenen competències i que millor poden solucionar els dubtes en les diferents jornades», ha afegit Ribot.

Per part seva, el director insular de Residus ha recordat que «l’objectiu de la trobada és poder valorar els resultats obtinguts i, sobretot, plantejar el full de ruta, per tal de seguir assessorant els ajuntaments en els reptes que puguin trobar-se en la gestió de residus. El nostre paper com a ens supramunicipal és estar al costat dels ajuntaments a tots els nivells i en l’àmbit dels residus estam fent tota la feina possible per estar a l’altura».

Entre el assistents a la cloenda del primer cicle han posat en comú les conclusions del conjunt de les jornades en un format dinàmic de debat i s’ha elaborat una llista de reptes de futur amb les propostes de temes nous que preocupen els ajuntaments sobre la gestió de residus. La jornada ha finalitzat amb una visita guiada al Parc Ambiental.

Arran de la demanda dels municipis de tenir trobades periòdiques per compartir experiències i problemes, la Direcció Insular de Residus va posar en marxa un programa d’assessorament tècnic als municipis de Mallorca en temes de residus. En aquest sentit, des del Consell de Mallorca s’espera poder continuar amb un segon cicle de jornades trimestrals, per seguir donant suport als consistoris mallorquins i millorar el seguiment i l’aplicació de les polítiques de residus per part dels tècnics locals.

Més informació: https://web.conselldemallorca.cat/gestio-de-residus