Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca fa un mannequin challenge dins "Desmuntant Sant Valentí"

El Consell de Mallorca fa un mannequin challenge dins "Desmuntant Sant Valentí"

(10/02/2017)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i diferents representants polítics/ques de la institució han dut a terme un mannequin challenge, acció simbòlica amb la qual s'expressa el compromís de la institució amb la desmitificació de l'amor romàntic i amb la promoció d'unes relacions afectives sanes, igualitàries i lliures de violència. Aquest és l'objectiu de la campanya "Desmuntant Sant Valentí" que promou la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, del Departament de Participació Ciutadana i Presidència i que s'emmarca dins del Pacte Ciutadà per una Mallorca lliure de violències masclistes

 

Inca i Santa Maria també s'hi han sumat i faran un Mannequin Challenge amb dones de la comarca d'Inca a l'Espai de dones d'Inca. També l'ajuntament d'Inca, l'associació Dones d'Inca i l'agent d'Igualtat del Consell de Mallorca han convocat un mannequin per fer el dia 13 de febrer, al casal de Sa Fàbrica a les 11.30h on estan convidats tothom que vulgui participar.
L'ajuntament de Santa Maria, amb col·laboració de la regidoria de Joventut i la d'Igualtat, també organitzaran un Mannequin Challenge convidant al jovent del poble aquest dissabte dia 11 de febrer.

 

Dins la mateixa iniciativa es duran a terme un seguit d'activitats com tallers educatius, monòlegs, i activitats lúdiques pels municipis de l'illa.

 

Adjuntem nota

 

«Desmuntant Sant Valentí» la campanya de desmitificació de l’amor romàntic

 

La Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca impulsa la campanya «Desmuntant Sant Valentí» que s’emmarca dins del Pacte Ciutadà per una Mallorca lliure de violències masclistes. Es preveu fer un seguit d’activitats (tallers educatius, monòlegs, i activitats lúdiques) pels municipis de l’illa per desmuntar el mite de l’amor romàntic i contribuir a promoure relacions afectives igualitàries i saludables, basades en el respecte.

 

 

S’apropa una de les dates més edulcorades del calendari, Sant Valentí o el dia dels enamorats,i , per això, el Consell de Mallorca vol aprofitar per promoure les relacions afectives saludables, igualitàries i basades en el respecte. La Direcció insular d’Igualtat ha preparat una sèrie d’activitats al voltant d’aquesta data, 14 de febrer, i que pot crear relacions descompensades i perilloses que evoquen al control, la dependència i la possessió.

La directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, ho ha explicat així «Aquesta celebració està presidida pel mite de l’amor romàntic que limita l’amor a una sola forma d’estimar, sovint allunyada de la vida real, i el circumscriu a l’àmbit de la parella. Els missatges de l’amor romàntic són pertot arreu: a les pel·lícules, les cançons, els anuncis, les sèries, el llenguatge, i està tan normalitzat i arrelat a les nostres vides que és difícil desfer-se’n, especialment la gent més jove.»

Entre les activitats que es proposen hi ha la monologuista feminista Patricia Sornosa amb el show «Género fresco» que actuarà dia 11 al Teatre d’Alaró i, el
12, a Sa Congregació de Sa Pobla, ambdues funcions a les 19 h, amb entrada gratuïta. Segur que no deixa ningú indiferent.

 

El Consell de Mallorca ha fet una acció conjunta per visibilitzar la campanya «Desmuntant Sant Valentí» i al qual s’hi han sumat l’Ajuntament d’Inca i de Santa Maria, fer un mannequin challenge.

 

 També, entre les activitats proposades en la programació de l’escola igualitària Genèrica s’oferirà un taller per a adolescents «Enamora’t» que, precisament, vol acostar als joves una forma d’estimar igualitària i respectuosa. «L’amor romàntic defensa idees com que ser una mitja taronja, estar gelós i controlar, són una mostra d’amor. Frases del tipus “sense tu no som res” o  idees de si no tens parella, has fracassat... Presenten l’amor com una utopia desitjable, pel qual val la pena fer qualsevol cosa per aconseguir-lo. I això és perillós, perquè després ens trobam amb casos de maltractament o relacions insanes. Per això, la Direcció Insular d’Igualtat vol desmuntar aquest mite i contribuir a promoure relacions afectives saludables, basades en el respecte i igualitàries.» Ha aclarit Nina Parrón.

En aquesta programació, també hi trobam la presentació del còmic sobre Catalina Homar, a la Biblioteca Municipal Joan Alcover el dia 15 de febrer a les 19h.

 

«Catalina Homar és un exemple de la idea de l’amor romàntic: un "príncep blau" s’enamora d’una jove pagesa i la introdueix al seu món, més interessant, elevant-la de categoria social. Però, en realitat ens parla d’una història de discriminació i sotmetiment per gènere i de poder de l’home sobre la dona.»