Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca gestionarà de forma directa els refugis de Can Boi i Pont Romà

El Consell de Mallorca gestionarà de forma directa els refugis de Can Boi i Pont Romà

(11/11/2021)

La vicepresidenta Ribot: «milloram el servei que s’ofereix a la xarxa de refugis i cream llocs de feina de qualitat»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient gestionarà amb recursos propis els refugis de Can Boi, a Deià, i el de Pont Romà, a Pollença, després de recuperar-ne les concessions. Amb aquesta gestió directa, el Departament garanteix que el servei que els refugis ofereixen a la ciutadania sigui igual d’excel·lent a tots els refugis de la xarxa del Consell. L’RLT que s’ha aprovat en el Ple d’avui preveu la creació de quinze llocs de treball: un cap de secció de refugi, deu guardes de refugi i quatre oficials de cuina.

La vicepresidenta Aurora Ribot ha destacat que «amb aquesta gestió directa, reforçam i potenciam la xarxa de refugis del Consell, a la vegada que garantim un bon servei amb un model que ens permetrà gestionar-los de manera més eficient». «Conèixer la natura fa que l’estimem, que siguem conscients que existeix i que la vulguem protegir. Els preus públics per dormir un vespre al cor de la Serra són assequibles per a totes les butxaques», ha afegit la consellera.

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha explicat que «de cada vegada la demanda per allotjar-se a refugis va en augment. Per això, des de Medi Ambient se seguirà promocionant la xarxa de refugis del Consell de Mallorca com una alternativa d’oci sostenible a l’abast de tothom».

Refugi de Can Boi  

Al refugi de Can Boi, s’hi pot arribar per l’etapa 4 de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, iniciant el recorregut al refugi de Muleta. El refugi està situat a la serra de Tramuntana, a Deià, a la barriada des Clot, devora el torrent Major i amb una vista privilegiada sobre els espadats del Teix, es Puig, l’església i les marjades de sa Costa. La casa antiga fou restaurada i a l’interior hi ha la tafona amb els principals elements destinats a l’elaboració de l’oli (trull, premsa de biga, fornal i graners).

Refugi de Pont Romà

Al refugi de Pont Romà, s’hi pot arribar per l’etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, iniciant el recorregut al refugi de So n’Amer a Lluc. Situat al nucli urbà de Pollença, devora el torrent de Sant Jordi, aquest refugi ocupa l’antic escorxador municipal i és un punt de partida excel·lent per passejar pel nucli antic de Pollença, amb nombrosos llocs d’interès com el pont antic que dona nom al refugi i que servia als pollencins per anar cap a l’horta de Cubelles.  

Més informació: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/refugis