Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ha augmentat enguany en un 20,6% les ajudes destinades al sector de l'artesania, i ha tramitat 336 expedients per a la concessió de les cartes artesanes al llarg de la legislatura

El Consell de Mallorca ha augmentat enguany en un 20,6% les ajudes destinades al sector de l'artesania, i ha tramitat 336 expedients per a la concessió de les cartes artesanes al llarg de la legislatura

(11/03/2015)

La presidenta, Maria Salom, es reuneix amb els representants del col·lectiu acompanyada del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha reunit amb representants del sector de l'artesania, col·lectiu amb el qual la institució insular s'ha involucrat especialment durant aquesta legislatura arran del procés d'organització i estructuració de les competències transferides per part del Govern de les Illes Balears l'any 2010.

A la trobada, duta a terme a les dependències de Palau Reial, assistiren també el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger; la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda; i la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí.

Per part del sector, participaren alguns dels membres de la junta directiva del Gremi d'Ofici d'Artesans i Artístics de les Illes Balears, entitat vinculada a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa Pimem, encapçalats pel president, Miquel Àngel Benito, i la vicepresidenta, Maria Oliver. Igualment, estaren presents a la reunió el president del Gremi de Joiers i Rellotgers, Francesc Clapés; el president de l'Associació de Forners i Pastissers, Pep Magraner; l'empresari artesà Pep Lluís Munar, propietari de la firma 'Embotits Munar', que forma part del Consell Regulador de la Sobrassada; el president de l'Associació de Teuleres, Miquel Torres; i Joan Oliver, guanyador del Premi Nacional d'Artesania.

En l'actualitat, el Consell de Mallorca exerceix la competència de la regulació del sector artesà a la nostra illa. En aquest sentit, un de les prioritats de la legislatura ha estat la creació de la Comissió Insular i la Ponència Tècnica d'Artesania, formades per representants del govern insular i del col·lectiu, així com fer front a la necessitat d'agilitar la tramitació de les cartes d'artesà i les cartes de mestre artesà, que habiliten l'exercici públic d'aquesta activitat.

Com va remarcar la presidenta del Consell durant la reunió, el criteri de la institució és prioritzar l'origen artesà del treball que desenvolupen els aspirants a fer-se amb les cartes. Durant els gairebé quatre anys de legislatura, el Consell ha recepcionat 336 sol·licituds d'aquestes característiques, estant pendent de resolució 60 expedients.

A dit bagatge, cal sumar la tramitació de 167 expedients de renovació i les 173 subvencions atorgades tant per a la participació d'artesans i empreses artesanes en fires sectorials com per a l'adquisició d'infraestructura i equipaments. En els pressuposts de 2015 la partida orientada a aquest tipus d'ajudes econòmiques és de 238.965 euros, amb un increment del 20,04% en relació a l'exercici anterior.

Finalment, la presidenta del Consell va convidar els representants dels artesans a fer efectiva la seva participació en la I Fira de l'Artesania de Mallorca, que s'inaugurarà a finals de l'actual mes de març´,així com en les futures edicions dels Premis d'Artesania.