Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ha invertit 1,7 milions d’euros a Selva al llarg de 2014, destacant les obres de dotació de serveis d'aigües i la millora de la carretera que uneix el municipi amb Campanet

El Consell de Mallorca ha invertit 1,7 milions d’euros a Selva al llarg de 2014, destacant les obres de dotació de serveis d'aigües i la millora de la carretera que uneix el municipi amb Campanet

(02/02/2015)

La presidenta, Maria Salom, acompanyada del batle, Joan Rotger, i els consellers d'Urbanisme i Cooperació Local, ha visitat avui els diferents nuclis del terme per conèixer de primera mà la situació dels projectes finançats per la institució insular

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha traslladat avui a Selva, en el marc de la ronda de visites institucionals als municipis de Mallorca. Aquestes trobades tenen com a finalitat conèixer de primera mà les necessitats dels pobles, així com l’estat dels projectes finançats mitjançant el pla de subvencions de la institució insular per a obres de millora als municipis de l’illa.

Maria Salom ha estat acompanyada del batle de Selva, Joan Rotger; els consellers de Cooperació Local, i d'Urbanisme i Territori, Bernardí Coll i Mauricio Rovira, respectivament, així com la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí, i regidors municipals.

A llarg del 2014, el govern insular ha invertit a Selva 1.738.526 euros procedents de diversos departaments. En primer lloc, la presidenta ha visitat les obres de dotació de serveis d'aigües al municipi, on el departament de Cooperació Local ha invertit prop de 800.000 euros. Maria Salom també s'ha desplaçat fins a la zona on s'executen les obres de reforç de ferm i altres actuacions de millora que s’han fet a la carretera Ma 2131, en el tram que uneix Selva amb Campanet. El projecte té un cost que arriba a 1,6 milions d’euros. Igualment, des del Departament d’Urbanisme i Territori s’han destinat enguany 12.000 euros en el marc del programa d’ajudes als municipis per a l’adaptació del planejament urbanístic.

Al llarg del matí, Maria Salom s'ha traslladat a diversos centres socials, culturals i de gent gran dels diferents nuclis del municipi de Selva, als quals el Consell de Mallorca dóna suport. En total, la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports va atorgar el 2014 prop de 30.300 euros a les entitats de gent gran del municipi, mitjançant el programa per al foment activitats i el pla d’ajudes per al manteniment i lloguer de les seus de les associacions. A aquesta quantitat cal afegir els 12.816 euros que es destinaren a programes de dinamització cultural i equipament de biblioteques, entre d'altres actuacions. Igualment, des de la Direcció Insular d’Esports s'han dedicat més de 3.300 euros al foment de l’esport base del municipi.

Igualment, cal destacar la inversió procedent del Consorci Serra de Tramuntana, mitjançant el qual s’han destinat 41.000 euros en concepte de subvencions a diverses finques per a la recuperació agrària, tot plegat amb l’objectiu de contribuir al manteniment d'aquest racó privilegait de Mallorca, declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. La presidenta s'ha desplaçat a diversos agroturismes per comprovar les actuacions desenvolupades en aquest sentit.

Quant a altres ajudes, la institució insular, mitjançant l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha destinat 24.123 euros a programes socials. D’aquesta partida, 2.610 euros s’han invertit en ajudes d’urgent necessitat, mentre que la resta de recursos s’ha dedicat a la Renda Mínima d’Inserció.

Finalment, la presidenta insular s'ha reunit, a la sala de plenàries de l'Ajuntament de Selva, amb membres de l'equip de govern i de l'oposició per tractar diversos assumptes i projectes que afecten el municipi.