Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ha inaugurat avui la il·luminació nadalenca

El Consell de Mallorca ha inaugurat avui la il·luminació nadalenca

(11/12/2015)

El Consell de Mallorca ha inaugurat avui horabaixa la il·luminació nadalenca a la seu del Palau Reial amb el tradicional concert del Cor Petitons del Teatre Principal.

El Consell de Mallorca ha donat el sus al Nadal amb l’encesa de llums de la façana de la seu del Palau Reial. A l’acte hi ha assistit el president de la corporació, Miquel Ensenyat, i altres membres del govern insular, com els consellers i altres alts càrrecs. L’encesa dels llums ha començat amb el tradicional compte enrere, seguit de l’actuació del Cor Petitons de la Fundació del Teatre Principal, dirigits per Margalida Ripoll i amb el piano de David Mohedano.

 

El concert ha començat amb una cançó cantada al carrer i la resta del repertori a l’escala de l’edifici neogòtic del Palau Reial amb cançons tradicionals, com la japonesa «Akai Hana», la francesa «Il set né le divin enfant» o la menorquina «El Bon Jesuset». Després de les composicions populars, ha arribat el torn de «A white rainbow», de Josef Hadar; «Santa Nit», de Franz Xaver Gruber i de «Fum, fum, fum», un clàssic de Nadal.


El Cor de Petitons va néixer a principi de la dècada dels noranta, amb una vocació pedagògica clara i amb la finalitat de despertar les inquietuds musicals i teatrals des de ben petits. Actualment el Cor de Petitons està format per 68 nins i nines, d’entre quatre i nou anys, que una vegada per setmana fan classes de cant i teatre.
Seguint la línia pedagògica, el repertori musical s’adapta a les edats dels components, amb la intenció clara que els infants, amb una disciplina de treball, puguin gaudir de fer música.

 

A més de la il·luminació nadalenca, a la seu del Palau Reial, s’hi ha fet un betlem a l'escala ornamentat amb neules, taronges i llimones.