Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Calvià firmen la cessió de els porqueres de Galatzó per transformar-les en refugi

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Calvià firmen la cessió de els porqueres de Galatzó per transformar-les en refugi

(23/10/2018)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han firmat avui dematí el document de cessió per a 30 anys de les porqueres de les cases de la finca pública de Galatzó perquè la institució insular les transformi en refugi.

 

El projecte contempla la conservació de la façana de les porqueres i l’adaptació del seu interior on s’ubicaran les habitacions amb total de 52 places. A més, s’habilitarà una sala polivalent on es podran dur a terme reunions o diversos esdeveniments. Així, el refugi de Galatzó, juntament amb el de Son Amer a Escorca, serà el més gran de la xarxa de refugis del Consell. Les obres tenen un pressupost de quasi 1,5 milions i es pagaran amb fons de l’impost de turisme sostenible.

 

“Aquest serà el primer refugi que es trobaran els senderistes quan comencin la Ruta de Pedra en Sec. Aquesta zona abans no quedava coberta per la xarxa de refugis del Consell, però amb la incorporació de sa Coma d’en Vidal al 2016, i ara amb el de Galatzó facilitam la pernoctació a tot el GR 221”, ha dit la consellera Espeja.

 

Per la seva part, el batle de Calvià ha destacat “la importància que té per el nostre municipi l’obertura d’aquest refugi, que suposa un valor afegit a les cases de Galatzó i que atraurà multitud de visites a aquesta finca pública de gran valor patrimonial”.

 

Una vegada oficialitzada la cessió, el Departament de Medi Ambient començarà els tràmits per licitar l’obra i poder començar les feines de reforma l’abans possible.