Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i la Fundació Impulsa organitzen unes jornades sobre competitivitat econòmica pels municipis

El Consell de Mallorca i la Fundació Impulsa organitzen unes jornades sobre competitivitat econòmica pels municipis

(02/06/2016)

L’economista Antoni Riera ha estat el ponent de la jornada titulada “La contribució dels municipis a l’estratègia de competitivitat global de Balears”

El president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat i el conseller de Desenvolupament Local Joan Font han inaugurat avui de matí a la Llar de la Joventut la jornada titulada “La contribució dels municipis a l’estratègia de competitivitat global de Balears”. S’ha tractat d’un jornada de formació impartida pel director tècnic de la Fundació Impulsa, l’economista Antoni Riera.

 

El president Ensenyat ha assegurat a la inauguració que “les administracions públiques, i més encara els ajuntaments que són la institució més propera als ciutadans, han de ser protagonistes del canvi de model cap a una economia competitiva amb base local, amb responsabilitat social i sostenible”. Ensenyat ha afegit que “Per aconseguir-ho, els municipis necessiten eines per poder incidir sobre les seves economies locals. Aquesta jornada d’avui ha estat una manera de presentar, juntament amb la Fundació Impulsa, aquests instruments per analitzar la realitat i poder canviar-la.”.

 

L’acte s’ha emmarcat en un moment en què es confirma que la reactivació dels principals fluxos macroeconòmics és fonamental alinear l’esforç dels agents regionals per forjar un camí de creixement més resistent enfront de xocs externs nous, corrector de desequilibris estructurals i capaç d’assegurar nivells de renda més elevats.

 

És per això que l’impuls de la competitivitat global se situa, actualment, en el centre de qualsevol recepta que pretengui equiparar les Balears a les regions europees més avançades.

 

Les preguntes a les quals ha donat resposta el professor Riera són: Com poden contribuir els municipis a millorar la competitivitat global de les Balears? Quins recursos posa a la seva disposició Impulsa Balears per facilitar aquesta contribució? Contestarem a aquestes i altres preguntes en aquesta jornada.

 

La jornada s’ha adreçat als batles i a les batlesses i a les persones responsables de les regidories d’ocupació i promoció econòmica.