Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca impulsa el projecte de reforma de la travessia de Sóller per millorar la mobilitat del municipi

El Consell de Mallorca impulsa el projecte de reforma de la travessia de Sóller per millorar la mobilitat del municipi

(11/06/2024)

El president del Consell, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle de Sóller, Miquel Nadal, han presentat les obres que consisteixen en construir aparcaments dissuasius, un vial cívic i reordenar les entrades i sortides per millorar la seguretat

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presentat avui el projecte de reforma de la carretera que anomenen la travessia, que és la que enllaça Sóller amb el port i passa al costat del nucli urbà. Es tracta d’un projecte d’uns cinc milions d’euros que suposarà una millora molt important de la mobilitat del municipi de Sóller, un dels més afectats per la saturació de trànsit de Mallorca.  

Galmés ha explicat durant la presentació del projecte que «el compromís del Consell de Mallorca amb Sóller per millorar la mobilitat i fer la vida més fàcil als residents és clar». «Per això –ha afegit Galmés– avui presentam aquest projecte de reforma de la carretera, que millorarà la fluïdesa del trànsit, comptarà amb aparcaments dissuasius de més de 300 places per treure cotxes del casc urbà i tindrà un vial cívic de dos kilòmetres. Sabem que Sóller és un dels municipis de Mallorca que, en aquest moment, pateix més la saturació de trànsit i per això, i atenent les peticions de l’Ajuntament, hem posat fil a l’agulla en aquest projecte de millora de la mobilitat».  

El projecte està en fase de redacció. Ara s’inicia tot el procés tècnic i a continuació toca la licitació i l’adjudicació de les obres. Unes obres que tindran una durada de poc més d’un any i podrien començar a finals del 2025. 

Les obres 

El projecte de reforma de la carretera Ma-11 entre els punts quilomètrics 30 i 32, que van des de la rotonda d'entrada a Sóller (carrer d'Isabel II) fins a la rotonda del Monument, preveu construir-hi voreres amb una amplada d'uns 3 metres, un parterre d’1 metre per a plantacions al costat Sóller. Al costant de la muntanya, es construirà un vial cívic d'uns 3 metres d'amplada que serà d'ús compartit per a vianants i bicicletes de passeig. A la calçada principal es mantindran els aparcaments en línia a cada banda en la major part de la travessia. 

Per donar una solució segura al problema de les cruïlles de vianants es construiran quatre rotondes noves alhora que s'eliminen els carrils centrals per girar a l’esquerra. Aquestes noves rotondes es faran a la cruïlla del camí de Son Pons (col·legi de Sagrats Cors), intersecció amb el carrer del Capità Angelats, intersecció amb el camí des Camp Llarg (poliesportiu) i l’accés a la carretera de Deià (torrent des Cinc Ponts). 

Com a complement a aquesta nova via de traçat urbà es construiran dos aparcaments dissuasius, contemplats en el pla d’aparcaments que impulsa el Consell, als qual es podrà accedir des de les noves rotondes del carrer del Capità Angelats i del camí des Camp Llarg amb una capacitat de 93 i 219 noves places d'aparcament, respectivament. 

Podeu consultar el plànol de la reforma fent clic aquí.