Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca impulsa la construcció de cinc escoletes municipals

El Consell de Mallorca impulsa la construcció de cinc escoletes municipals

(24/01/2023)

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha destinat prop d’un milió d’euros a projectes impulsats pels ajuntaments i destinats a incrementar la xarxa municipal

El suport financer del Consell de Mallorca permetrà ampliar la xarxa pública d'escoletes municipals i posar a disposició de la ciutadania fins a cinc noves infraestructures d'educació infantil. Així ho ha avançat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, durant una visita al municipi de Sant Joan, on la institució insular col·labora amb el finançament de la nova escoleta amb una subvenció a través del Pla d'Obres de Competència Municipal. Alzamora ha explicat que juntament amb l'escoleta de Sant Joan, el Consell participa en el finançament de les obres dels centres infantils de Petra i Maria de la Salut. A més, el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha finançat una part de la compra del solar on es construeix l'escoleta municipal de Costitx. A totes aquestes cal afegir l'escoleta de Llubí que ja funciona al cent per cent i la qual ha disposat de finançament per part del Consell de Mallorca.

Compromís municipalista

En total, segons les dades que ha donat el conseller, la institució insular ha realitzat una despesa que s'acosta al milió d'euros en un conjunt de cinc centres d'educació infantil. Uns ajuts, que d'acord amb el responsable del departament, responen a un doble objectiu. Així, ha remarcat que, d'una banda, hi ha el "compromís del Consell amb el municipalisme", i d'altra, la funció social, cultural i educadora que duen a terme. "Les escoletescontribueixen a conciliar la vida familiar i laboral, i tenen un caràcter inclusiu i integrador". A més, ha recordat que l'oferta pública, tot i que s'ha incrementat en els darrers anys, encara és insuficient per la forta demanda social d'aquests serveis educatius.

Per aquest motiu, Alzamora, ha avançat que des del Consell "mantindrem les línies específiques per a que els ajuntaments puguin tirar endavant amb la construcció o habilitació d’espais". Tot, ha remarcat, tenint en compte que a pesar de no ser una competència municipal, "la realitat és que són els municipis els qui se'n fan càrrec del manteniment, i és la nostra obligació donar suport als ajuntaments”, ha conclòs.

Rutes escolars segures

A més de les noves escoletes, el Consell de Mallorca també ha concedit una subvenció als ajuntaments d'Esporles i Marratxí perquè puguin habilitar rutes i itineraris escolars segurs. En total, 347.000 euros per a promoure i facilitar que els infants vagin a l'escola a peu i de manera autònoma. Es tracta, ha dit Alzamora, d'assegurar una alta seguretat i confortabilitat als vianants i "avançar cap a una mobilitat més sostenible". Una acció que es completa amb diferents accions de millora en l'eficiència energètica de diferents centres educatius de tot Mallorca on els ajuntaments han instal·lat plaques solars o millorat els sistemes de calefacció i refrigeració.