Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca incentiva la participació de joves i infants de tota l'illa en activitats i campus aquest estiu

El Consell de Mallorca incentiva la participació de joves i infants de tota l'illa en activitats i campus aquest estiu

(28/05/2020)

Les ajudes, per un valor total d’un milió d’euros, es gestionaran a través dels ajuntaments i es destinen a famílies en situació de vulnerabilitat, desocupació o que s'han vist afectades per ERTO o cessament d'activitat professional a causa de la COVID-19 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada dels consellers Andreu Serra i Jaume Alzamora, ha anunciat una convocatòria nova de subvencions per valor d'un milió d'euros. Les ajudes econòmiques estan destinades a desenvolupar activitats de lleure estivals, i s'emmarquen en el Pla «Mallorca Reacciona» de reactivació social i econòmica, que la institució ha posat en marxa, per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19. L'objectiu és donar suport a famílies en situació de vulnerabilitat, desocupació o que s'han vist afectades per ERTO o cessament d'activitat professional en aquest període. 

La convocatòria de subvencions consisteix en un ajut econòmic per a les despeses derivades de la inscripció d'infants i joves a campus i escoles d'estiu, i es gestionarà a través dels ajuntaments. Les famílies que ho sol·licitin podran optar a una quantia fixa de cent cinquanta euros mensuals o setanta-cinc euros quinzenals, en funció de la durada dels campus. Serà una convocatòria oberta on podran presentar sol·licituds durant tot l'estiu fins que s'exhaureixi el crèdit. 

La finalitat és afavorir la diversió, l’aprenentatge en valors, la millora de les capacitats físiques, psíquiques i socials, així com fomentar les activitats ludicoesportives que promoguin hàbits saludables. Aquestes activitats es podran desenvolupar en qualsevol instal·lació esportiva, poliesportiu, gimnàs, centre docent o altres instal·lacions a l’aire lliure. 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha manifestat que, davant la tornada a la normalitat després de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus, la ciutadania «necessita respostes de l’administració». Així, aquestes ajudes especials en col·laboració amb els ajuntaments es posen en marxa «per tal que els nins, nines i joves puguin seguir gaudint d'una activitat normalitzada i participar en activitats de lleure en el sentit ampli com cada any, en condicions normals i segures». 

En aquest sentit, ha afegit que l’objectiu final és «que cap família quedi sense poder gaudir d’una activitat de lleure i que els infants socialitzin. Una socialització necessària per al seu desenvolupament, la seva educació i el seu creixement personal. Alhora, contribuïm a la conciliació personal i laboral dels pares».

Per la seva banda, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha donat importància al fet de col·laborar amb els ajuntaments, «que coneixen la realitat dels municipis». Pel que fa a les bases de la convocatòria, ha concretat: «Li hem donat un component de benestar físic, que durant aquestes activitats es pugui practicar algun esport, ja que és important que, després de tots aquests mesos, fomentem l’ activitat física. A més, el joc i l’esport són els elements de cohesió dels nostres nins i nines i dels nostres joves. Són els seus elements de comunicació i necessitam que es produeixi aquesta connexió vital, fonamental en el desenvolupament educatiu dels infants i en el desenvolupament de qualsevol societat». 

Finalment, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha assenyalat que «A Mallorca tenim uns professionals i unes entitats de lleure molt compromeses i preparades per omplir aquest espai d’educació no formal. Tenim també els ajuntaments dispostos a oferir i de promoure activitats de lleure. I tenim aquesta empenta econòmica des del Consell, a la qual hi sumarem altres iniciatives en els pròxims mesos, per tal d’apostar per un lleure de qualitat i inclusiu».

Els tres representants institucionals han coincidit en remarcar que les activitats de lleure s’han de desenvolupar amb el compliment de les mesures higièniques i de seguretat necessàries en cada fase de desescalada i a la situació sanitària existent, per la qual cosa s’ha de seguir el pla d’adequació de les activitats i instal·lacions de lleure que s’ha fet públic avui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Beneficiaris
Podran optar a les ajudes les famílies amb membres en situació de desocupació que figurin inscrits en l’oficina de demanda d’ocupació, o bé afectats per un ERTO o un cessament total o parcial de l'activitat laboral, i que s'hagin d'incorporar al seu lloc de treball o reprenguin la seva activitat laboral. 
Durant la roda de premsa de presentació s’ha anunciat que, si la partida pressupostària no s’exhaureix per aquests casos concrets, es podria redistribuir entre altres famílies i municipis.
Així mateix, aquestes ajudes són compatibles amb altres subvencions que pugui rebre la persona beneficiària per la mateixa activitat, sempre que el còmput total de les ajudes o subvencions rebudes no superi l’import de la inscripció subvencionada.

Quantia de la subvenció

Els ajuntaments disposaran de crèdit en funció del nombre d'habitants: 

 

N. HABITANTS ANY 2019

IMPORT

Fins a 1.000 habitants (Escorca, Estellencs, Banyalbufar, Deià, Fornalutx, Ariany)

3.000 €

Entre 1.001 i 2.000 habitants (Búger, Costitx, Lloret de Vistalegre, Mancor de la Vall, Santa Eugènia, Valldemossa)

6.000 €

Entre 2.001 i 3.000 habitants (Puigpunyent, Sant Joan, Maria de la Salut, Llubí, Campanet, Petra, Montuïri)

7.000 €

Entre 3.001 i 4.000 habitants (Sencelles, Vilafranca de Bonany, Sineu)

8.000 €

Entre 4.001 i 5.000 habitants (Selva, Consell, Bunyola, Ses Salines)

9.000 €

Entre 5.001 i 8.000 habitants  (Esporles, Porreres, Alaró, Algaida, Lloseta, Muro, Santa Maria del Camí, Artà)

12.000 €

Entre 8.001 i 10.000 habitants (Sant Llorenç des Cardassar, Binissalem)

13.000 €

Entre 10.001 i 15.000 habitants (Campos, Andratx, Son Servera, Capdepera, Santanyí, Santa Margalida, Sa Pobla, Sóller)

18.000 €

Entre 15.001 i 20.000 habitants (Pollença, Felanitx)

20.000 €

Entre 20.001 i 30.000 habitants (Alcúdia)

26.000 €

Entre 30.001 i 40.000 habitants (Inca, Llucmajor, Marratxí)

34.000 €

Més de 40.001 habitants (Manacor, Calvià)

48.000 €

Ajuntament de Palma

300.000 €

Entitat Local Menor de Palmanyola

7.000 €

 

Acampaesport 2020

En el marc de l’aposta del Consell i concretament del Departament de Turisme i Esports per les activitats esportives a l’estiu, demà divendres 29 de maig s’obren les inscripcions per a l’Acampaesport 2020, estades per a menors de 8 a 16 anys que combinen esport, aventura i entorn natural, i que es duen a terme al Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni d’Artà entre el 22 de juny i el 30 d’agost. Hi ha 800 places, 80 places per setmana.

L’estada és de dilluns a diumenge migdia, amb un preu final de 171,13 euros per participant (assegurança i despeses de gestió incloses). 

Inscripcions: https://seu.conselldemallorca.net/ca/fitxa?key=25797