Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inicia la millora del ferm del coll de sa Creu, al voltant de na Burguesa, una actuació molt reivindicada pels col·lectius ciclistes

El Consell de Mallorca inicia la millora del ferm del coll de sa Creu, al voltant de na Burguesa, una actuació molt reivindicada pels col·lectius ciclistes

(06/03/2015)

Les obres, que es duen a terme a 8,41 quilòmetres del port de muntanya, disposen d’un pressupost de 470.871 euros

 

 

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Urbanisme i Territori, ha començat les obres de reforçament del ferm de la carretera del coll de sa Creu (Ma-1043), un port de muntanya al voltant de Palma molt transitat pels ciclistes.

 

Les obres, que s’han iniciat aquesta setmana, es duran a terme a 8,4 quilòmetres de carretera, amb corbes molt tancades, i disposen d’un pressupost de 470.871 euros.

 

La millora d’aquesta via era una de les reivindicacions de la Federació de Ciclistes de Balears a la Comissió de Seguretat dels Ciclistes promoguda pel Consell. De fet, des de feia anys la carretera es trobava en un estat molt deteriorat, molt disgregada i lliscant.

 

El coll de sa Creu és una ruta cicloturística molt transitada, per la proximitat a Palma. Des del coll, nombrosos ciclistes continuen el circuit, deixen al costat la base militar i el golf de Son Vida, fins a arribar a na Burguesa. També és escenari, per la seva orografia, de ral·lis de cotxes de carreres.

 

La carretera romandrà tancada al trànsit de les 7 h a les 20 h, excepte per al personal militar; la previsió és que acabin la setmana que ve.

 

La Direcció Insular d’Urbanisme demana disculpes per les molèsties que puguin ocasionar les obres, necessàries per millorar aquesta via secundària.