Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inicia les obres de millora del camí vell de Lluc a Pollença

El Consell de Mallorca inicia les obres de millora del camí vell de Lluc a Pollença

(28/01/2022)

La vicepresidenta Ribot destaca que «tenim clar que un dels objectius és fer la Ruta de Pedra en Sec més accessible i segura»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha començat les obres de condicionament i millora d’un tram del camí vell de Lluc a Pollença. La vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director d’obra, Esteban Pisano, es varen reunir ahir a Pollença amb els veïns i veïnes de la zona per explicar els detalls de les obres.

És important esmentar que el darrer tram de la carretera Vella coincideix amb la Ruta de Pedra en Sec (RPS), zona en la qual han de conviure residents, vianants i senderistes. Davant la complexitat d’aquest projecte s’ha optat per mantenir la segregació del trànsit entre senderistes, que aniran per un camí, i una zona pavimentada per a vehicles motoritzats, un element clau per a la Ruta de Pedra en Sec.

S'ha començat amb la senyalització perquè la gent circuli amb precaució i, a continuació, s’iniciarà el desbrossament del camí. D'aquí unes setmanes comença la reparació dels clots i està previst que d'aquí un mes es comenci a posar l'aglomerat definitiu. El condicionament i millora del camí tindrà una durada aproximada de tres mesos. Durant aquest temps el director de l'obra anirà informant periòdicament el veïnatge dels talls que hi haurà al camí vell per minimitzar-los les molèsties a l’hora d’accedir als seus habitatges.

La consellera Ribot ha recordat que «des de l’inici s’ha treballat per donar una solució definitiva a les necessitats i reclamacions dels veïns i veïnes de la zona i, alhora, poder garantir la protecció del senderisme i del paratge natural de la serra de Tramuntana. Hem cercat una fórmula satisfactòria per a senderistes i veïnats amb el mínim impacte paisatgístic possible».

«Des del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient tenim clar que un dels objectius és fer la Ruta de Pedra en Sec més accessible i segura i, per això, creim que amb aquest projecte de millora podrem garantir la seguretat de les persones senderistes», ha afegit la consellera Ribot.

Com es va anunciar el passat mes de desembre, l’inici de les obres estava previst al mes de gener i així ha estat. La millora del camí es concentra en un tram de 2.485 metres lineals de carretera, des del pi de Son Grua, a l’altura de la bifurcació de l’Ma-10, fins al començament de la pujada a l’Empeltada. Així doncs, la carretera comptarà amb trànsits segregats excepte als darrers 300 metres, ja dins l’àmbit del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).

El contracte, adjudicat a l’empresa Excavaciones y Construcciones Briscar, SL, compta amb un pressupost de 236.538,33 (IVA inclòs). El ferm nou estarà fet a base d’un material bituminós amb un acabat de color terrós per integrar al més possible en l’entorn.