Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca instal·la un arc de triomf a la Rambla de Palma per commemorar els 450 anys de la mort de santa Catalina Tomàs

El Consell de Mallorca instal·la un arc de triomf a la Rambla de Palma per commemorar els 450 anys de la mort de santa Catalina Tomàs

(15/07/2024)

D’aquesta manera, es recupera una tradició que no es duia a terme des de 1936 i que s’emmarca en la celebració de l’efemèride

El Consell de Mallorca instal·la, aquest dissabte, 20 de juliol, un arc de triomf a la Rambla de Palma per commemorar els 450 anys de la mort de santa Catalina Tomàs. D’aquesta manera, es recupera una tradició que no es duia a terme des de 1936 i que s’emmarca en la celebració de l’efemèride. 

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que «aquesta és una de les accions més notòries que acompleix la institució insular enguany per apropar a la ciutadania la celebració de l’Any santa Catalina Tomàs». Cal recordar que la institució insular va donar el sus, a aquesta efemèride, el mes de març, quan el papa Francesc va rebre en audiència una comitiva mallorquina al Vaticà.

Roca ha detallat que «es tracta d’un monument espectacular de sis metres d’alt i sis metres d’ample que estarà col·locat al centre de la ciutat durant tres mesos, fins al 20 d’octubre, una vegada finalitzi la colcada del carro triomfal de santa Catalina Tomàs de Palma». L’arc ha estat dissenyat per Giovanni Lonardo i creat pels fusters i constructors miquel Suau i Tomeu Reus, i està inspirat en el que s’aixecà el 1930 a la plaça de Santa Magdalena. 

L’acte d’inauguracióes durà a terme el pròxim dissabte, 20 de juliol, a les 19.30 hores, en un acte que combinarà festa i tradició, amb una processó senzilla que anirà des del claustre de Santa Magdalena fins a l’arc de triomf, que estarà situat al centre de la Rambla. En aquest recorregut hi participaran el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, juntament amb diferents autoritats, músics i balladors. 

El Consell de Mallorca anima, d’aquesta manera, a tots els mallorquins i visitants a conèixer un poc més de la vida de l’única santa mallorquina. Tots els curiosos que s’apropin al gran monument podran conèixer les vuit efemèrides essencials de la vida de la santa, com ara el naixement (l’1 de maig de 1553), la clausura (13 de novembre de 1552),la professió monàstica (24 d’agost de 1555), la mort (5 d’abril de 1574),l’inici de la causa (15 d’octubre de 1625), la beatificació (12 d’agost de 1792), la canonització (22 de juny de 1930) i el 450 aniversari del trànsit de la santa (5 d’abril de 2024).