Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inverteix més d’un milió d’euros en la construcció de murs de pedra en sec a les carreteres de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca inverteix més d’un milió d’euros en la construcció de murs de pedra en sec a les carreteres de la Serra de Tramuntana

(26/03/2015)

En aquests moments, es fan obres a les vies d’Andratx-Estellences, Pla de s’Evangèlica (Andratx), Sóller-Deià i coll de sa Batalla-sa Calobra

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Urbanisme i Territori, que dirigeix Mauricio Rovira, realitza una inversió de més d’un milió d’euros en la construcció de murs de pedra en sec a les carreteres de la Serra de Tramuntana.

 

En concret, en aquests moments, s’executen obres de construcció de murs a diversos punts de la carretera Ma-10 als trams d’Andratx-Estellencs (539.000 euros), Pla de s’Evangèlica, a Andratx, (108.000 euros) i Sóller-Deià (140.000 euros). També ha començat una actuació d’aquestes característiques entre el coll de sa Batalla i l’encreuament de sa Calobra. (237.472 euros).

 

Les actuacions se centren en els punts on els murs estan en més mal estat de conservació amb talussos que tenen perill de caiguda de pedres sobre la via. La construcció dels murs és necessària per evitar els despreniments a les carreteres, i també l’erosió del terreny.

 

Al mateix temps, es manté el patrimoni cultural i el paisatge de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial amb categoria de Paisatge Cultural. Les obres, les duen a terme empreses especialitzades en les tècniques tradicionals de construcció de pedra en sec.

 

Els darrers anys s’han executat nombroses actuacions de construcció de marges a les carreteres de la Serra de Tramuntana. Així, també es va realitzar una actuació important als murs de les carreteres de Bunyola-Orient i Coll de Sóller, amb una inversió de 120.000 euros.

 

La Direcció Insular de Carreteres demana disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquestes obres.