Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca lamenta la mort del primer guanyador del Premi Mallorca de Poesia

El Consell de Mallorca lamenta la mort del primer guanyador del Premi Mallorca de Poesia

(31/01/2018)

El poeta eivissenc Manel Marí (1975) i guanyador de la primera edició dels premis Mallorca ha mort a València a l’edat de 42 anys.

El Consell de Mallorca ha rebut amb tristesa la notícia de la mort de Manel Marí. El 2005, el poeta va ser el guanyador de la primera edició dels Premis Mallorca de Poesia, organitzats pel Consell Insular, any en què la modalitat de narrativa va quedar deserta. 

El President del Consell, Miquel Ensenyat, ha volgut manifestar el seu condol davant “aquesta irreparable pèrdua”. Ensenyat ha assegurat que amb la mort del poeta eivissenc “se’n va un dels màxim exponents de les lletres en la nostra llengua”. De fet el president ha volgut recordar la prolífica obra de Marí i els nombrosos premis i reconexements obtinguts al llarg de la seva carrera, entre ells el Premi Mallorca de Creació Literara, atorgat pel Consell l’any 2005. Ara, ha dit Ensenyat, “el que cal és mantenir viva, precisament, la seva obra. Llegir-la i divulgar-la és el nostre millor homenatge i mostra d’agraïment per la seva contribució literaria”. 

Manel Marí va cursar estudis de psicologia i sociologia a València. Amb només trenta anys, va guanyar el Premi Mallorca de Poesia, fet que el va consolidar, malgrat la seva joventut, com una de les veus més sòlides de la poesia catalana del moment. Si bé Marí ja havia obtingut reconeixement, fou amb els Premis Mallorca que guanyà renom. Dos anys més tard, fou també guardonat amb el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover amb El tàlem. I, més recentment, obtingué el Premi València Alfons el Magnànim amb l’obra Tavernàries. 

A part de la seva trajectòria literària, amb més d’onze poemaris publicats, fou el fundador del Bloc d’Estudiants Agermanats a la Universitat de València i del grup Poesia per la Revolta.