Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca llança dues noves línies d’ajudes per reforçar el comerç de proximitat i el producte local per valor d’1,7 milions

El Consell de Mallorca llança dues noves línies d’ajudes per reforçar el comerç de proximitat i el producte local per valor d’1,7 milions

(30/07/2024)

S’adrecen a associacions, cooperatives i entitats de responsabilitat social i se sumen als 1,4 milions concedits aquest mateix any, fins a a aconseguir una xifra global de 3,1 milions el 2024

El Consell de Mallorca llançarà dues convocatòries de subvencions noves aquest 2024, adreçades a reforçar el comerç de proximitat i promocionar el producte local i, al mateix temps, a fomentar l’economia social als negocis de Mallorca per un import total d’1.680.000 euros.

Es podran beneficiar d'aquestes ajudes els comerços de proximitat, les associacions i cooperatives, i entitats de responsabilitat social, i tenen com a finalitat reforçar l'economia social i millorar la competitivitat de negocis i petites empreses de l'illa, que realitzin inversions en els seus comerços per a millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat universal, l'equipament i programes tecnològics i l'organització dels productes. També se subvencionaran projectes de promoció i publicitat de la pròpia empresa o del seu producte, a través de la realització de campanyes de publicitat o dels actes de promoció de la seva marca o el seu producte.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la consellera de Promoció Econòmica, Pilar Amate, s’han reunit avui dematí amb les associacions, patronals, ramaders i agricultors que podran beneficiar-se d’aquest nou paquet d’ajudes, entre els quals hi havia representants d’ACAIB, APAEMA, ASAJA, Unió de Pagesos de Mallorca, Confraria de Pescadors, Cooperatives Agroalimentàries, PIMECO, Afedeco, PIMEM, GALP i UPA-AIA.

Després de la trobada, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assenyalat que «aquestes ajudes serviran per reforçar la productivitat a les botigues i als negocis de Mallorca, que són essencials en l’economia de la nostra illa».

«En total, el Consell de Mallorca destinarà prop d’1,7 milions d’euros a fer costat al comerç de proximitat, a les associacions, cooperatives i a les entitats de responsabilitat, que se sumen a les altres tres convocatòries de subvencions per fomentar el consum de producte per 1,4 milions que ja s’han posat en marxa enguany, la qual cosa demostra la nostra aposta decidida per estar al costat dels sectors productius de Mallorca, amb un import total que ascendeix a 3,1 milions d’euros», ha afirmat Llorenç Galmés.

Per part seva, la consellera Pilar Amate ha destacat que «arran de l’èxit obtingut en les altres convocatòries que hem publicat en els darrers mesos, s’ha decidit ampliar les ajudes per donar resposta a l’enorme interès que s’ha detectat per part dels comerciants, empresaris i entitats que volen modernitzar, visibilitzar i donar competitivitat a aquestes botigues físiques d’entitats de l’economia social».

«Creim que, amb aquestes noves línies d’ajudes, donarem resposta a la demanda dels sectors productius de Mallorca que fan un gran esforç per modernitzar els seus negocis i implantar millores encaminades a fomentar les pràctiques de responsabilitat social, al mateix temps que aconsegueixen ser més competitius», ha afegit la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Modernitzar i millorar la competitivitat dels negocis

La primera convocatòria és per a entitats de l’economia social que facin inversions en els seus comerços per millorar-ne l’eficiència energètica, l’accessibilitat universal, l’equipament i programes tecnològics i l’organització dels productes, i subvencionarà les actuacions duites a terme entre el 26 d’octubre de 2023 i el 25 d’octubre de 2024 a les botigues físiques d’aquelles entitats compreses en l’àmbit subjectiu de l’economia social.

L’import destinat a aquesta convocatòria ascendeix a la suma de 880.000 euros, 440.000 dels quals es destinaran a entitats amb ànim de lucre i els altres 440.000 euros a entitats sense ànim de lucre. El pagament de les subvencions concedides es materialitzarà dins el present any 2024.

Suport al producte local

La segona convocatòria és de suport al petit comerç i a associacions i entitats sense ànim de lucre amb domicili social a Mallorca i que es dediquin a l’elaboració i producció del producte de Mallorca.

Se subvencionaran aquells projectes de promoció i publicitat de l’empresa o del seu producte a través de l’abonament del cost en què incorrin per fer campanyes de publicitat o actes de promoció de la seva marca o del seu producte.

Aquests actes de promoció podran fer-se a tot el territori nacional i s’hauran d’haver duit a terme dins enguany i mai més tard del 15 d’octubre de 2024.

Una vegada publicada la convocatòria, els beneficiaris disposaran de 15 dies hàbils per presentar al Consell de Mallorca les factures pagades de les despeses de publicitat i promoció en què hagin incorregut. L’import destinat a la convocatòria és de 800.000 euros, 400.000 per a empreses amb ànim de lucre i 400.000 per a entitats sense ànim de lucre.


 

Vídeos

rdp