Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca obre al trànsit el nou enllaç de l’autopista de Llevant amb el Molinar i camí Fondo

El Consell de Mallorca obre al trànsit el nou enllaç de l’autopista de Llevant amb el Molinar i camí Fondo

(18/03/2015)

Des de les 13 h d’avui ja és posible incorporar-se i sortir des dels nuclis costaners de Palma i la connexió amb els barris de l’interior

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Urbanisme i Territori, ha obert sobre les 13 hores d’avui el nou enllaç de l’autopista de Llevant amb el Molinar, que ahir varen inaugurar  la ministra de Foment, Ana Pastor, i la presidenta de la institució, Maria Salom.

 

Una vegada que ha entrat en servei, queden per fer-hi els darrers treballs com les plantacions de la via i tancar la carretera, així com desviar la línia elèctrica d’alta tensió per poder actuar posteriorment sobre la xarxa d’aigües fecals situada just davall.

 

El projecte dóna resposta a una reivindicació històrica dels barris del Molinar, del Coll d’en Rabassa i del Portixol, millorant-ne la connectivitat ja que suposarà un accés directe a la xarxa viària principal d’accessos a Palma.

 

A més, millora la interconnexió entre les barriades del Molinar i el Coll d’en Rabassa amb les situades al marge oposat de l’autovia com el Rafal Nou i Son Gibert, obrint aquestes barriades cap a la mar. 

 

L’enllaç parteix del Molinar amb una rotonda, que ja funciona, situada davant l’accés principal a la urbanització de Son Perera. Una nova carretera connecta amb l’autovia de Llevant a través de una rotonda elevada i l’enllaç continua fins al polígon de Llevant per la reserva viària del planejament de Palma.

 

La longitud de l’actuació és de 1.150 m de vial de connexió entre el Molinar i el Polígon de Llevant, 2.640 m de ramals d’enllaç i 840 m de modificació del traçat del camí Fondo. La secció tipus del ramal d’accés al Molinar està formada per dos carrils de  3,50 m i vorals de 2 m.

 

El nou enllaç compta, a més, amb un carril bici entre el Molinar i el polígon de Llevant on connecta amb el que ja hi ha. Aquest carril s’obrirà, en principi, dilluns que ve.

 

L’obra ha tingut un pressupost de 17,4 milions d’euros.