Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca obre avui el termini per sol·licitar les ajudes individuals per a persones amb discapacitat i gent gran

El Consell de Mallorca obre avui el termini per sol·licitar les ajudes individuals per a persones amb discapacitat i gent gran

(17/04/2015)

La partida destinada a aquesta convocatoria és de prop de 365.000 euros i la presentació de les instàncies finalitza els propers 21 i 26 de maig respectivament

El Consell de Mallorca, mitjançant l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha obert avui el termini per sol·licitar les ajudes individuals per a persones amb discapacitat i gent gran. Enguany es destina una partida de 364.451 euros: per a persones amb discapacitat, 215.000 euros, i a per a gent gran 149.451 euros, tal i com expliquen les bases que es publicaren al BOIB els passats dies 11 i 16 d'abril.

Les sol·licituds per accedir a aquestes ajudes es poden presentar fins el 21 de maig en el cas de persones amb discapacitat i fins el 26 de maig en el cas de la gent gran (40 dies naturals després de la data de publicació de les respectives convocatòries al BOIB), i es poden lliurar tant a les oficines centrals de l’IMAS a Palma, com a les seus comarcals que la institució té ubicades a Inca i Manacor.

Pel que fa a les ajudes per a les persones amb discapacitat, aquestes van adreçades a l’atenció de problemes específics de persones declarades amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial per tal de millorar la seva qualitat de vida i, en general, a la promoció del seu benestar. Les despeses realitzades per les quals es sol·liciten les ajudes, han de correspondre al període inclòs entre la finalització del termini de la convocatòria de l’any 2014 (22 de juliol) i el darrer dia de presentació de sol·licituds de la convocatòria d’enguany.

En el cas de les persones amb discapacitat s’estableixen dos tipus d’ajudes. D’una banda les ajudes per a tractaments professionals sociosanitaris, que inclouen intervencions professionals de psicomotricitat, logopèdia, tractament psicopedagògic, tractament psicoterapèutic i altres tractaments amb l’objectiu d’aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat. I d’altra banda les ajudes tècniques, (mobilitat, pròtesis i òrtesis i estris bàsics i necessaris) amb la finalitat de facilitar el desenvolupament en la vida diària.

Gent Gran

Pel que fa a la gent gran, les ajudes van destinades a l’atenció dels problemes específics de persones majors de 65 anys per tal de millorar la seva qualitat de vida i, en general, a la promoció del seu benestar social.

Com en les ajudes per a persones amb discapacitat les despeses realitzades que siguin subvencionables han de correspondre al període inclòs entre la finalització del termini de la convocatòria de l’any 2014 (22 de juliol) i el darrer dia de presentació de sol·licituds de la convocatòria d’enguany.

En aquest cas les ajudes es classifiquen en tres modalitats. Per una banda, els tractaments professionals sociosanitaris, dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones majors afectades per processos pluripatològics, processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu.

Per una altra banda, existeixen les ajudes tècniques, enteses com aquelles intermediàries entre la persona i l’entorn que faciliten la relació i permeten una major mobilitat i autonomia (pròtesis i òrtesis, llits hospitalaris, cadires de dutxa, etc...) i en tercer lloc les ajudes de rehabilitació, mobilitat comunicació i estris bàsics, que es considerin indispensables per a la millora de la qualitat de vida.

Les bases, les sol·licituds i tota la documentació necessària per a la convocatòria d'enguany es pot consultar a la web de l’IMAS www.imasmallorca.net.