Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca obre el procés participatiu per triar les candidatures als Premis d’Honors i Distincions 2022 de la institució

El Consell de Mallorca obre el procés participatiu per triar les candidatures als Premis d’Honors i Distincions 2022 de la institució

(07/10/2022)

Fins al 16 d’octubre la ciutadania i les entitats poden traslladar les seves propostes.

Aquest divendres s’ha obert el procés participatiu per presentar les candidatures als Premis d’honors i distincions. Les propostes per als guardons que reconeixen la tasca de persones i entitats a favor de l’illa, es poden fer fins al 16 d’octubre.

El 31 de desembre, el Consell de Mallorca celebra la Diada de Mallorca en homenatge a l’entrada de Jaume I el Conqueridor a Madina Mayurqa (l’actual ciutat de Palma i capital de la Mallorca musulmana del segle XII) el darrer dia de l’any 1229. En aquest context, el dia 18 de desembre de 2022 se celebrarà la gala en la que es durà a terme el lliurament dels honors i distincions del Consell de Mallorca. Les distincions honorífiques són:

  • La medalla d'Honor i Gratitud de l'Illa de Mallorca. Pot concedir-se tant a persones individuals com a corporacions i entitats col·lectives públiques o privades.
  • Filla Predilecta o Fill Predilecte de l'Illa de Mallorca. Concurrència de mèrits d’excepcional qualitat i destinat a persones nascudes a Mallorca.
  • Filla Adoptiva o Fill Adoptiu de l'Illa de Mallorca. Concurrència de mèrits d’excepcional qualitat i destinat a persones no nascudes a Mallorca.
  • Diploma de Serveis Honorífics. Destinat a personal funcionari o laboral que s’hagi distingit en el compliment dels seus serveis a la corporació. 
  • Premis Jaume II. Persones o entitats que durant el 2022 han actuat de manera destacada per promocionar els símbols, els referents històrics o el nom de Mallorca.

 

Com s'han de fer les propostes?