Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca organitza una caminada popular per celebrar l’obertura del tram entre Ses Basses i la Trapa

El Consell de Mallorca organitza una caminada popular per celebrar l’obertura del tram entre Ses Basses i la Trapa

(06/12/2022)

Ribot: «amb aquesta caminada popular celebram la primera expropiació que hem fet mitjançant la Llei de camins públics i rutes senderistes de Mallorca»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha organitzat una caminada popular per aquest diumenge dia 11 de desembre per celebrar l’obertura i senyalització del tram entre ses Basses i la Trapa. L’itinerari té un interès paisatgístic elevat, amb vistes excepcionals sobre la costa i, especialment, sobre el Parc Natural de sa Dragonera. Discorre per una zona calcinada per diversos incendis, que es recupera a poc a poc, i en la qual el càrritx és omnipresent, encara que també hi creixen garballons, pins o ullastres.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha recordat que «amb aquesta caminada popular celebram la primera expropiació que hem fet mitjançant la Llei de camins públics i rutes senderistes de Mallorca, una norma històrica que va impulsar el Departament la passada legislatura». «El senderisme de Mallorca està d’enhorabona. A mesura que avancem amb els processos d’expropiació que tenim oberts anirem afegint altres incorporacions a la Ruta de Pedra en Sec», ha afegit Ribot.

Amb la senyalització d’aquest camí, la Trapa quedarà connectada amb el coll de sa Gramola a través de l’itinerari principal i amb el nucli de s’Arracó a través de la variant de s’Arracó. El tram entre ses Basses i la Trapa que suposa una incorporació nova a la Ruta de Pedra en Sec GR-221 té 3,5 quilòmetres i forma part de l’etapa 1 Port d’Andratx – Coma d’en Vidal. D’aquesta manera aquest sender passa a tenir 183,3 km oberts, dels quals 102,3 són de l’itinerari principal i 81 de les variants.

Punt de trobada

Per participar en aquesta activitat cal inscriure-s’hi prèviament. Les places són limitades. L’excursió sortirà de l’aparcament proper al coll de sa Gramola a les 9.00 h. Cal portar calçat còmode, roba abrigada, talla-vent, aigua i menjar. Anada i tornada pel mateix camí. Dificultat: baixa. Duració aproximada de l'excursió: 3 hores. *Important: l’aparcament és relativament petit, us recomanam arribar d’hora i omplir els cotxes.

Punt de trobada: aparcament coll de sa Gramola https://goo.gl/maps/DuE6etPhjEqgSoVt9

Formulari per inscriure-s’hi: https://bit.ly/CaminadaPopular-11desembre

Més informació sobre la Ruta de Pedra en Sec (GR-221): https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/ruta-pedra-en-sec-gr-221