Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca participa en el fòrum «Clean Energy» sobre illes d’Europa

El Consell de Mallorca participa en el fòrum «Clean Energy» sobre illes d’Europa

(18/05/2022)

La vicepresidenta Ribot: «trobades com aquestes ens permeten valorar l’aposta decidida que s’ha fet a Mallorca per l’energia renovable en els darrers anys»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha participat en el fòrum «Clean Energy for EU Islands» de la Comissió Europea celebrada a l’illa grega de Rodes.

Les «Clean Energy for EU Islands» són unes jornades per a la transició energètica en les quals participen representants de la societat civil i responsables d’entitats en lluita contra el canvi climàtic. El lema del fòrum d’enguany, «De la visió d’energia neta a l’acció d’energia neta», pretén servir per reflexionar sobre com s’ha d’afrontar el repte energètic a les illes d’Europa.

Aurora Ribot ha declarat que «trobades com aquestes ens permeten valorar l’aposta decidida que s’ha fet a Mallorca per l’energia renovable en els darrers anys. La nostra illa és referent en l’aposta per l’energia verda entre les illes europees, tot i que podem aprendre molt encara d’altres experiències.»

«La guerra d’Ucraïna ha posat de manifest la dependència energètica d’Europa i, alhora, ha fet reflexionar sobre la urgència de millorar en sobirana energètica», ha afegit Ribot.

Les jornades han constat de xerrades i tallers amb experts, i s’han explicat les experiències de múltiples illes que comparteixen agenda i dificultat afegida per la condició insular, com és el cas de Mallorca. També s’ha visitat l’illa grega de Halki, convertida en la primera illa GR-eco, tot un exemple de la descarbonització i del model de transició energètica de Grècia.