Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta la guia online dels productes de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca presenta la guia online dels productes de la Serra de Tramuntana

(17/03/2015)

La web inclou 53 productors i més de 70 productes gastronòmics, artesans, culturals i turístics dels 19 municipis que integren aquest territori declarat Patrimoni Mundial

El conseller de Presidència, Jaume Juan, i el gerent del Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Bartomeu Deyà, han presentat avui la guia online dels productes de la serra de Tramuntana que ha elaborat la institució insular. 

 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és «apropar, tant a visitants com a residents, els productes gastronòmics, artesans, culturals i turístics dels 19 municipis que integren el territori de la serra de Tramuntana declarat Patrimoni Mundial», ha explicat el conseller.

 

La guia, que es pot trobar a la web http://www.serradetramuntana.net, recull tota la informació dels productes que ofereix la serra de Tramuntana. Actualment, la web inclou 53 productors i més de 70 productes. I la informació està disponible en català, castellà i anglès.

 

La web es basa en les fitxes individuals de cadascun dels productes que contenen la informació bàsica del producte i enllacen amb les dades del productor. A més, ofereix la possibilitat de poder fer recerques de productes per productor, tipus de producte i població.

 

Jaume Juan ha assegurat que un dels objectius que s’ha marcat el Consell de Mallorca, dins el pla de gestió de la Serra de Tramuntana presentat a la UNESCO, ha estat fomentar el manteniment i la recuperació de l’activitat econòmica que sustenta la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial. En aquest sentit, ha recordat que la declaració de la UNESCO és un reconeixement a l’adaptació que l’home ha fet durant segles d’un territori per poder dur a terme una activitat lligada principalment al sector primari.

 

«Tot el que deriva d’aquesta declaració en termes d’imatge i prestigi per a Mallorca és mèrit dels pobladors de la Serra que amb molt d’esforç ham mantingut una activitat, en molts de casos, poc rendible i, per aquest motiu, des del Consell de Mallorca hem volgut centrar-nos en iniciatives encaminades a mantenir i fomentar l’activitat econòmica de la Serra de Tramuntana», ha assegurat el conseller.  

 

El Consorci Serra de Tramuntana ha prioritzat la despesa pressupostària a ajudar a mantenir i millorar aquesta activitat, bàsicament agrària, i així ha destinat 1.800.000 euros durant els anys 2014 i 2015 per subvencionar projectes de recuperació dels espais agraris en desús i els elements etnològics relacionats amb la conducció d’aigua i sistemes de regadiu. «A més de l’esforç pressupostari, hem dut a terme accions com aquesta, la creació d’una guia de productes de la Serra, encaminada a fomentar-ne l’activitat econòmica a través de la promoció dels seus productes», ha remarcat el conseller.