Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca promociona la caça com a oferta turística a la Feria Cinegética de Madrid

El Consell de Mallorca promociona la caça com a oferta turística a la Feria Cinegética de Madrid

(21/03/2015)

El director insular de caça, Joan Escalas, acompanyat del cap de Programes, Pedro Bestard, ha visitat avui l’expositor que la institució insular ha instal·lat a la mostra, la més important del sector a nivell europeu

El Consell de Mallorca participa aquests dies a la fira Cinegética 2015, que se celebra al recinte firal d’IFEMA a Madrid. Aquest esdeveniment, nascut ara fa dos anys, aglutina les que havien estat les dues fires estatals més importants en matèria de caça: Venatoria & Subaru i FICAAR/SCI. La primera edició de Cinegètica, que es celebrà l'any passat, comptà amb més de 30.000 visitants i quasi 300 expositors, xifres que l’han convertit en la fira més rellevant, no només d'Espanya, sinó també d'Europa. 

Des del 19 de març i fins al 22, el Consell de Mallorca ha instal·lat un estand promocional on, a més de donar a conèixer aquesta pràctica a les illes, s’ofereix tot tipus d’informació relativa a la caça del boc balear (balearen boc), una espècie única en el món, reconeguda pel Safari Club Internacional i el Consell Internacional de la Caça.

Actualment a Mallorca hi ha vuit vedats amb Certificat de Qualitat de Caça Major que cada any reben la visita de nombrosos aficionats d'arreu del món. De la mateixa manera, els arruixos de perdiu roja que organitzen diversos vedats de caça menor de l'illa, destinats a grups de caçadors majoritàriament estrangers, també s'han convertit en un nou reclam per aquesta activitat.

Precisament, en la jornada de dijous el SCI (Safari Club Internacional) procedí a homologar oficialment el que s'ha convertit en el rècord mundial de boc balear. L'exemplar, amb un banyam proper al metre d’envergadura, va ser capturat el passat mes de febrer per un aficionat valencià.

Durant els dies de fira, personal del Servei de Caça del Consell de Mallorca s’ha encarregat de promocionar l’activitat cinegètica a Mallorca mitjançant fulletons i material divulgatiu. També s'hi exposen trofeus homologats de balearean boc.

Igualment, cal destacar que en aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Vedats de Caça Major així com d’altres vedats amb oferta turística cinegètica a l’illa, inclosa la caça menor turística.

L’objectiu del Consell de Mallorca amb la participació en aquesta fira és impulsar aquesta activitat com a element desestacionalitzador del turisme i contribuir a divulgar els valors mediambientals i la gran tradició de caça que hi ha a Mallorca, per tal de potenciar la pràctica cinegètica com una nova oferta i contribuir a dinamitzar l’economia de l’illa.