Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca proposa la creació d’una Comissió d’Experts d’ESCIA a nivell nacional

El Consell de Mallorca proposa la creació d’una Comissió d’Experts d’ESCIA a nivell nacional

(04/02/2022)

La presidenta Cladera ha explicat que es demanarà que especialistes en la matèria proposin solucions per posar-hi fi a aquesta xacra que afecta tota la societat i territoris.

El Consell de Mallorca proposarà al ministeri de Drets Socials la creació d’una Comissió d’Experts independents a nivell estatal com la que es fa fer a Mallorca l’any 2020 per abordar la problemàtica de l’Explotació Sexual i Comercial Infantil i Adolescent.

Catalina Cladera ha inisistit avui que a Mallorca “estam abordant el tema d’una forma transparent i valenta i és el que s’hauria de fer en l’àmbit nacional i especialment allà a on s’han anant detectant casos”. En aquest sentit, ha anunciat que el Consell proposarà al Ministeri de Drets Socials la creació d’una “Comissió creada per persones independents i expertes en la matèria que aporti solucions a una problemàtica que afecta a tota la societat i els territoris i que només es podrà  combatre quan deixi d’haver adults que s’aprofitin d’infants vulnerables per mantenir relacions sexuals o per lucrar-se”.

Cladera ha posat en valor l’informe de les conclusions de la Comissió que, ha dit, “va marcar el full de ruta a seguir per part de la institució amb propostes de feina, revisió de protocols i instruccions, la majoria de les quals ja s’han posat en marxa”.

A més de la Comissió d’Experts, l’IMAS va impulsar el gener de 2020 una Comissió Insular sobre Explotació Sexual Infantil integrada per representants de l’àrea d’Infància i Família de l’IMAS, Delegació del Govern, Forces i Cossos de Seguretat, Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Palma, entitats i altres agents implicats en l’atenció a infants i adolescents amb mesura de protecció de Mallorca.

Intensificar de manera coordinada les accions que es duen a terme per fer front a aquesta xacra és l’objectiu de l’òrgan que està en contacte constant per tractar els avanços i necessitats de les diferents institucions per millorar els protocols ja existents així com els mecanismes de detecció i alerta davant de qualsevol indici d'explotació sexual comercial, abús sexual o d'altra vulneració dels drets de les persones menors d’edat per posar en marxa de forma ràpida tots els recursos disponibles per a la seva protecció.

Mantenir aquesta estreta col·laboració amb els cossos, les forces de seguretat i, en general, amb totes les administracions i sectors relacionats amb la protecció del col·lectiu s’ha demostrat efectiva en la detenció de presumptes culpables.