Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca redobla el compromís amb el reciclatge a tots els refugis

El Consell de Mallorca redobla el compromís amb el reciclatge a tots els refugis

(22/11/2021)

La vicepresidenta Ribot defensa la importància de «seguir conscienciant les persones usuàries dels refugis sobre la necessitat de separar-hi bé els residus en origen»

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, el director insular de Residus, Juan Carrasco, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han visitat el refugi de Son Amer per veure en primera persona la instal·lació de poals nous de reciclatge. La iniciativa s'emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR).

S'han distribuït poals nous i s'han dissenyat adhesius als refugis de la xarxa del Consell de Mallorca. En total s'han dissenyat cinc cartells amb infografies per reciclar correctament: paper i cartró, vidre, envasos, fracció orgànica i rebuig.

La vicepresidenta també ha agraït la col·laboració i bona feina entre les dues direccions insulars que lidera i ha volgut destacar que «amb aquests poals i adhesius nous volem seguir conscienciant les persones usuàries dels refugis sobre la necessitat de separar bé els residus en origen i, per això, hem redissenyat i simplificat el reciclatge a les nostres instal·lacions».

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha explicat que la Direcció Insular de Residus «revisarà que totes les instal·lacions que gestiona el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient (els refugis, la finca pública de Raixa, el Parc Natural de sa Dragonera, etc.) disposin dels poals de colors ben diferenciats per fraccions i adhesius actualitzats per poder millorar la gestió dels residus».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha insistit en la necessitat de «seguir donant a conèixer estratègies per reciclar més i millor i, per això, hem apostat per actualitzar els poals i els adhesius dels refugis».

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en anglès European Waste Week Reduction (EWWR), se celebra del 20 al 28 de novembre i l'objectiu és organitzar, durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Per celebrar aquesta setmana, el Consell de Mallorca ha organitzat activitats de sensibilització sobre la prevenció de residus a Inca, Manacor i Palma.

Consulta el programa sencer aquí: https://bit.ly/ProgramaSetmanaPrevencioResidus