Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca se suma al «Mulla’t per l’esclerosi múltiple»

El Consell de Mallorca se suma al «Mulla’t per l’esclerosi múltiple»

(10/07/2021)

El president de l’IMAS, Javier de Juan, ha participat en l’acte central que s’ha dut a terme a Portocolom

El Consell s’ha sumat una vegada més a la campanya «Mulla’t per l’esclerosi múltiple» que des de fa 26 anys organitza l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM) cada segon diumenge de juliol, arreu del país. El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha participat en l’acte central de la campanya a Mallorca, que s’ha celebrat a la platja de Cala Marçal de Portocolom.  

La iniciativa, que té com a objectiu visibilitzar i sensibilitzar la societat sobre l’esclerosi múltiple i donar a conèixer la tasca d’ABDEM, recupera enguany el format presencial, encara que ho ha fet amb restriccions, després que l’any passat s’hagués de fer de manera virtual per mor de la situació sanitària. Enguany s’han reduït de 40 a 20 el nombre de municipis illencs on s’ha dut a terme i també hi ha hagut manco voluntaris. 

De Juan ha destacat la tasca que fa ABDEM «a través d’accions concretes com aquesta i al llarg de tot l’any oferint els seus serveis per millorar la qualitat de vida de les perso-nes afectades per aquesta malaltia neuro-degenerativa i del seu entorn, i reivindicant l’impuls a la investigació». 

A més del tradicional bany, s’han organitzat altres activitats, com la venda de material de la campanya per recaptar fons perquè totes les persones amb esclerosi múltiple puguin accedir a serveis d'atenció i rehabilitació. Més de 55.000 persones pateixen aquesta malaltia crònica a Espanya i es creu que hi ha una prevalença de 120 casos per cada 100.00 habitants, amb una proporció de 3 dones per cada home.