Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca se suma al Park(ing) Day

El Consell de Mallorca se suma al Park(ing) Day

(18/09/2020)

Aquesta iniciativa s’integra dins les accions organitzades en la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 que enguany s’ha adaptat a la situació sanitària.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha celebrat aquest divendres el Park(ing) Day, un esdeveniment d’àmbit mundial en el qual la ciutadania ocupa l’espai d’aparcament a la via per reinventar-los en altres espais més amables. Aquesta iniciativa s’integra dins les accions organitzades per la Setmana Europea de la Mobilitat del 2020 que compta amb el lema «Una missió: cap emissió. Mallorca lliure d’emissions al 2050».

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «el Park(ing) Day només és una acció puntual, però ens serveix per demostrar que un altre tipus de mobilitat és possible. No sempre, però en moltes d’ocasions, només cal proposar-nos deixar el cotxe a casa i desplaçar-nos a la feina o a qualsevol altre lloc caminant, en transport públic o en vehicles no motoritzats».

El Park(ing) Day d’enguany s’ha adaptat a les mesures sanitàries derivades de la covid-19. Des de les 10 fins a les 13 hores s’ha ocupat l’espai destinat a aparcament de la Llar de la Infància (seu del Departament de Mobilitat i Infraestructures) amb una exposició en què han participat diferents departaments del Consell. 

El Departament de Territori ha participat fent difusió de Pla de vies ciclistes de Mallorca per gaudir de les 16 vies cicloturístiques de l’illa i combinant la mobilitat segura i sostenible amb l'esportiva i de lleure. El Consorci de la Serra de Tramuntana ha mostrat les rutes culturals per la Serra i de la flora autòctona de la zona i el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, com ha fet en altres convocatòries, ha transformat l'aparcament en una àrea dedicada a la lectura amb la Biblio Jardí.

A més, el Fons Mallorquí ha organitzat al migdia la primera taula d'experts sobre ODS (objectius i metes de desenvolupament sostenible) i l’Agenda 2030. Una conversa que es pot recuperar a la web i xarxes socials del Fons. També s’ha fet una mostra de vehicles de mobilitat urbana d'emissió zero.

El Park(ing) Day és una de les activitats que ha preparat la Direcció Insular de Mobilitat per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat. A més d’aquesta, des de dimecres i fins aquest diumenge la institució insular ha proposat dos reptes. D’una banda, la «Mobicursa», que acaba aquest divendres, i que desafia els participants a deixar el cotxe i emprar un transport més sostenible per als seus desplaçaments diaris i, de l’altra, el «Mobicames», que aquest cap de setmana anima tothom a gaudir de l’oci i del temps lliure desplaçant-se de manera sostenible a peu. Qui hi vulgui participar, s’ha d’inscriure a l’aplicació ELITECHIP o directament a través d’aquest link: elitechip.net/mobicursa