Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca senyalitza l'excursió entre el Port de Sóller i la torre Picada

El Consell de Mallorca senyalitza l'excursió entre el Port de Sóller i la torre Picada

(16/08/2022)

La vicepresidenta Ribot «la ruta donarà visibilitat a les embarcacions pesqueres tradicionals i la llotja del Port de Sóller, a l’antic barri de pescadors de Santa Catalina, al Museu de la Mar i a la torre Picada»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient treballa en la senyalització d’un itinerari familiar de 4,8 km que unirà la zona del moll del Port de Sóller amb la torre Picada. S’instal·laran un total de trenta-set senyals de fusta i dos panells informatius. En aquest projecte s’hi han implicat l’Ajuntament de Sóller, el Museu Marítim de Mallorca i la Confraria de Pescadors de Sóller.

Els itineraris familiars del Consell de Mallorca destaquen per ser excursions fàcils, curtes i amb pendents poc pronunciades aptes per a tota classe d’usuaris. La creació de l’itinerari familiar de la torre Picada s’emmarca dins el projecte CHERISH, un projecte europeu (Interreg Europe) que té com a objectiu principal millorar les polítiques de desenvolupament regional per protegir i promoure el patrimoni cultural de les comunitats pesqueres per tal de potenciar l'atractiu d'aquestes regions per a empreses, ciutadans i turistes.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «gràcies a la nova senyalització de l’itinerari familiar de la torre Picada podrem connectar la promoció i la protecció del patrimoni marítim i pesquer, i alhora potenciar el senderisme com a activitat saludable i apta per a la major part de la població».

«La ruta donarà visibilitat a les embarcacions pesqueres tradicionals i la llotja del Port de Sóller, a l’antic barri de pescadors de Santa Catalina, al Museu de la Mar i a la torre Picada», ha afegit la consellera Ribot.

L’itinerari s’inicia al carrer de la Marina del Port de Sóller, davant el moll comercial, just devora l’antiga estació del tramvia i continua en pujada per la barriada de Santa Catalina fins arribar a l’oratori. Es recomana fer una aturada a l’oratori de Santa Catalina, ara reconvertit en Museu de la Mar, i guaitar a sa Miranda, un balcó espectacular sobre la Mediterrània i els penya-segats.

Per part seva, la directora insular de Medi Ambient ha explicat que «aquest itinerari formarà part dels itineraris familiars del Consell de Mallorca. A més, de la senyalització es preveu la promoció i difusió de la ruta a través del web de Pedra en Sec i senderisme, l’app Senderisme a Mallorca i les oficines d’informació turística de Sóller».

La torre Picada és la talaia de defensa més gran de Mallorca i una de les més ben conservades. Es construí entre els segles XVI i XVII per controlar els atacs corsaris. Els voltants ens ofereixen vistes excel·lents de sa Illeta i del puig de Bàlitx a un costat, i del cap Gros i la costa nord a l’altre. Aquesta torre es comunicava amb les torres de na Seca (Escorca) i sa Pedrissa (Deià).

Fitxa tècnica
•    Inici/final: carrer de la Marina. Port de Sóller
•    Distància: 4.780 m
•    Temps: 1 h 40 min
•    Dificultat: baixa
•    Desnivell acum. de pujada: 174 m
•    Desnivell acum. de baixada: 174 m
•    No apte per a: cadira de rodes
             
Consultau aquí més itineraris familiars: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/itineraris-familiars-a-mallorca