Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ultima la redacció del projecte de millora d’un primer tram de la carretera Palmanyola-s’Esglaieta

El Consell de Mallorca ultima la redacció del projecte de millora d’un primer tram de la carretera Palmanyola-s’Esglaieta

(02/03/2015)

La Direcció Insular de Carreteres, que ha mantingut reunions amb l’associació de Sa Font Seca i l’Ajuntament de Bunyola, durà a terme l’ampliació amb vorals de la via en diverses fases

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Urbanisme i Territori, ultima en aquests moments la redacció d’un projecte que preveu l’ampliació d’un primer tram de la carretera Palmanyola-s'Esglaieta.

La Direcció Insular de Carreteres va iniciar el projecte de millora després de mantenir diverses reunions amb l'associació de veïnats de Sa Font Seca, que demana una actuació urgent a la carretera, i amb lAjuntament de Bunyola.

La carretera té 3,5 quilòmetres de longitud i, en una primera fase, en preveu actuar en un tram de quasi un quilòmetre, des de la intersecció amb la carretera de Sóller fins a la urbanització de Sa Font Seca. El projecte preveu la creació de vorals d'1,5 metres d’amplària per la circulació de ciclistes, així com la construcció d’una rotonda en l’accés a la urbanització.

La via no és molt ampla i l'ús freqüent dels ciclistes, fa que sigui necessària una ampliació de la carretera. De fet, aquesta actuació aquesta prevista al Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca.

La Direcció Insular de Carreteres estima que el projecte de millora de tota la carretera costaria uns quatre milions d’euros. En una primera fase, la inversió seria d'un milió aproximadament.

En l’actualitat, s'ultima la redacció del projecte i, en un mes, podria sortir a exposició pública, ja que serà necessari dur a terme expropiacions. Després començarà, la licitació del projecte per executar-lo aquest mateix any. En anys posteriors, es continuarà amb l'ampliació de tota la carretera.