Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 115.000 euros a fomentar l’activitat artesana a Mallorca

El Consell destina 115.000 euros a fomentar l’activitat artesana a Mallorca

(16/04/2022)

Es concediran ajudes de fins a 3.000 euros per organitzar tallers, exposicions o fires, editar catàlegs o llibres, o assistir a cursos i jornades.

El Consell de Mallorca ha publicat una convocatòria de subvencions per a empreses, professionals, cooperatives, associacions i ajuntaments amb la finalitat d’impulsar actuacions i projectes de foment de l’artesania a l’illa. El pressupost total és de 115.000 euros, i cobreix activitats fetes entre l’1 d’agost de 2021 i el 31 de juliol de 2022.

Les ajudes són per a l’organització d’activitats, la participació i assistència a esdeveniments artesans fora i dins de l’illa, la formació professional i la difusió dels oficis artesans. Les activitats poden ser fires, cursos, exposicions, jornades, etcètera; i, en el cas de la difusió, s’hi contemplen campanyes de publicitat, edició de catàlegs, projectes audiovisuals, llibres... o la retolació de tallers, vehicles i comerços. 

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local destaca que, enguany, «com a novetat, les cooperatives i els ajuntaments també poden optar a les ajudes. Consideram que són dos actors que poden organitzar activitats com ara tallers de formació que contribueixin a la conservació i difusió d’oficis artesans propis de Mallorca. Per tant, ampliam els beneficiaris perquè hi pugui haver més projectes a favor de l’artesania». 

Les subvencions són d’un màxim de 3.000 euros, i es poden sol·licitar fins al 26 d’abril de 2022. 

Les activitats que s’organitzin amb l’ajut econòmic del Consell han d’estar protagonitzades per professionals amb carta d’artesà o de mestre artesà, i, en la majoria dels casos, la convocatòria de subvencions estableix com a requisit que les persones beneficiàries tenguin acreditació artesana i que les associacions beneficiàries comptin amb un 80 % dels seus membres amb acreditació. Podeu consultar cada cas específic a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.