Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 150.000 euros per a millorar la competitivitat dels artesans de Mallorca

El Consell destina 150.000 euros per a millorar la competitivitat dels artesans de Mallorca

(19/04/2023)

El conseller Jaume Alzamora presenta una nova línia d’ajudes que permetrà millorar la modernització, comercialització i difusió dels productes artesans.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, ha presentat avui una nova línia d'ajudes dotada amb 150.000 euros que té la intenció d'impulsar la millora de la competitivitat dels artesans de Mallorca. La finalitat de la convocatòria, segons ha explicat el conseller és “millorar la competitivitat i la modernització del sector artesanal, incentivar la formació i la innovació en matèria d’artesania, promoure la comercialització dels productes artesans, difondre el patrimoni cultural de l’artesania i garantir el coneixement i manteniment dels oficis artesans acreditats en l’illa de Mallorca”, tal i com recull la convocatòria.

Alzamora ha detallat que la convocatòria preveu les 4 línies d’actuació que contemplen l’organització d’activitats de foment de l’artesania de Mallorca, la participació o assistència en esdeveniments artesans fora de l’illa de Mallorca, formació professional i difusió del oficis artesans. Segons el conseller,  la concessió d'ajudes serà per a projectes i actuacions fetes entre l'1 d'agost 2022 i el 31 de juliol 2023 i ha insistit en el fet què l'accés a les ajudes està condicionat a estar en possessió del document de qualificació artesanal (DQA), la Carta d'Artesà o la Carta de Mestre Artesà. Les associacions han d'estar inscrites en el registre corresponent i han de tenir un mínim d'un 50% d'associats en possessió d'una acreditació artesana.

El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils, a partir d'avui i s'han de dirigir a la Direcció Insular de Comerç i Artesania del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que l'ha d'acompanyar es troba disponible igualment a la Seu Electrònica del Consell Insular de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net