Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 9,3 milions d'euros als ajuntaments i entitats locals menors de Mallorca

El Consell destina 9,3 milions d'euros als ajuntaments i entitats locals menors de Mallorca

(05/12/2018)


El Consell de Mallorca ha aprovat a la reunió del Consell Executiu la concessió definitiva de les subvencions 2018 / 2019 amb una inversió total de 9.363.260,96 milions d'euros.

L'objectiu principal és que els 52 ajuntaments de l'illa i l'entitat local menor de Palmanyola puguin dur a terme obres d'inversions de competència municipal i l'adquisició de vehicles i d'immobles per a la prestació de serveis.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat ha destacat que "la finalitat d'aquesta convocatòria és cooperar amb els ajuntaments de Mallorca l'execució d'aquestes obres i projectes per fomentar l'economia dels municipis. El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha manifestat que "la voluntat del Consell de Mallorca sempre ha estat la de potenciar el municipalisme i que els diners públics es puguin revertir en les economies locals".
Un dels requisits més destacables d'aquesta subvenció és que un mínim d'un 20% dels diners sol·licitats per cada ajuntament ha d'anar destinat a millorar i complimentar les condicions d'accessibilitat universal dels equipaments i edificis públics, així com dels espais d'ús públic de titularitat municipal. En aquest sentit, Font ha assegurat que aquest requisit té com a objectiu "fer complir la normativa en matèria d'accessibilitat universal que existeix a les Illes Balears".

Cal destacar que en aquesta convocatòria s'han desestimat les sol·licituds de tres ajuntaments per no complir els requisits establerts. En el cas de la subvenció a Son Servera i Andratx els consistoris varen presentar les sol·licituds i la resta de documentació fora del termini de presentació d'instàncies.
Finalment també s'ha desestimat la subvenció de l'ajuntament de Deià per l'incompliment de destinar un 20% de la subvenció demanada a millorar les condicions d'accessibilitat universal i l'eliminació de barreres arquitectòniques.
A l'Ajuntament d'Artà se li han retirat 3.000 euros i al consistori de Llubí 1.000, ja que, demanaven actuacions amb un pressupost inferior a l'establert, no obstant se'ls ha concedit una subvenció parcial del 90 % per a l'execució d'altres projectes.

D'aquesta manera, la quantia màxima aprovada el 4 de juliol de 2018 on s'estipulava una quantia màxima de 10.000.000 per als ajuntaments ha quedat redistribuïda.