Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell difon la tasca de les entitats de voluntariat i agraeix el seu compromís social

El Consell difon la tasca de les entitats de voluntariat i agraeix el seu compromís social

(30/11/2022)

La institució organitza la “Festa del Voluntariat 2022” i anima a col·laborar amb les organitzacions i col·lectius solidaris

El Consell de Mallorca avançarà la celebració del Dia Internacional del Voluntariat (dilluns 5 de desembre) al dissabte dia 3 amb tot un seguit d'activitats que tendran lloc als jardins del Centre de Cultura de la Misericòrdia, a Palma. La programació prevista, i emmarcada amb la "Festa del Voluntariat 2022" pretén visibilitzar la feina que de manera altruista duen endavant diferents col·lectius i associacions amb implantació a diferents indrets de l'illa. De manera paral·lela, la intenció també és "oferir a les persones potencialment interessades a practicar voluntariat l'oportunitat de conèixer diferents projectes i iniciatives", ha assenyalat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. Segons Alzamora, la festa serà un aparador per apropar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la tasca que fan els voluntaris ajudant a millorar la societat. "Volem fer valdre el paper de les persones voluntàries i agrair el seu compromís i generositat".

Activitats

La "Festa del Voluntariat 2022" ha estat organitzada per la direcció insular de Participació i Joventut i se celebrarà dissabte dia 3 de desembre de 10 h a 14 h . A les 11 hores tendrà lloc "Els altres voluntariats", una taula rodona que té l'objectiu de visibilitzar els àmbits menys coneguts del voluntariat. Ciber Voluntarios, Club Palma Esports, INéDITHOS i Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània seran les entitats convidades a exposar la seva tasca com a voluntariats tecnològics, esportius, hospitalaris i ambientals. A les 12:30 hores, el Servei de Participació del Consell de Mallorca ha organitzat una actuació del grup de pop-rock OR (O-ERRA), guardonats amb el premi Enderrock a Millor Directe 2022.

Les 20 entitats presents a la Fira són la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), Fundación ALDABA, AMADIBA, Club Esportiu Blau, Fundació Tutelar Cian, Creu Roja, Fundació Dentistas Sobre Ruedas, Fundació Mallorca Integra, Mater, Fundació Patronat Obrer, Plataforma per la Llengua, ONCE, Fundació RANA, Treball Solidari, Metges del Món, Mans Unides, Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, Cáritas, Naüm, INéDITHOS i Sant Joan de Déu.

El dia internacional del voluntariat

L'Assemblea General de Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985 va acordar que el 5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat. L'objectiu d'aquest Dia és sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de tots els àmbits. Aquest dia, explica l'organització mundial, suposa una oportunitat única per a agrair tots els esforços realitzats pels voluntaris i les seves organitzacions. Amb la commemoració d'aquest dia, l'Assemblea General de les Nacions Unides convida als governs a impulsar aquesta jornada per a reconèixer a persones i entitats que, de manera lliure i solidària, tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.​​​​​​​