Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell elaborarà un reglament per usar la marca Serra de Tramuntana

El Consell elaborarà un reglament per usar la marca Serra de Tramuntana

(07/06/2016)

La consellera Mercedes Garrido ha visitat l’Ajuntament de Sóller i la cooperativa de Sóller. Al consistori s’ha reunit amb el batle i els regidors. A continuació, ha conegut la tasca que fan a la cooperativa i ha anunciat que es farà un reglament d’ús de la marca Serra de Tramuntana per a productes agroalimentaris.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha visitat el municipi de Sóller. Primer, s’ha reunit amb el batle de Sóller, Jaume Servera, i el primer tinent de batle, Pep Lluís Colom. A continuació, s’han desplaçat fins a la cooperativa de Sóller per conèixer-ne els productes, la tasca que fan amb els petits productors del municipi i la línia de distribució de productes cap a Europa. La cooperativa va aconseguir el rècord històric de producció d’oli durant el 2015, amb 260.000 litres. 

Durant la visita, la consellera Garrido ha anunciat que es posa en marxa l’elaboració d’un reglament d’ús de la marca Serra de Tramuntanaper a productes agroalimentaris. En aquest sentit, s’establirà un acord entre el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i la cooperativa que anirà augmentant amb altres entitats que s’hi puguin interessar.

Els objectiu d’aquest reglament seran potenciar els productes agroalimentaris de la Serra, per donar-los un valor afegit i donar un impuls a l’economia agrícola i ramadera. A més, es volen fomentar els sistemes de producció agrícola, perquè també representen un dels valors pels quals la serra de Tramuntana és patrimoni mundial de la UNESCO.

Amb la marca Serra de Tramuntana, el Consell aposta pel producte local i de qualitat, pels petits productors i agricultors i per l’economia sostenible de la terra.

La consellera Mercedes Garrido ha assegurat que «amb aquesta marca donam un impuls nou a la declaració de la Serra com a patrimoni mundial i potenciam els productes que són de gran qualitat. És amb aquest tipus d’iniciatives que també podem reivindicar la feina dels pagesos de Mallorca.»

Pel que fa a la reunió amb el batle, la consellera s’ha compromès a dur a terme un carril bici entre Sóller i el Port de Sóller. A més a més, el Consell durà a terme una sèries d’actuacions al Port de Sóller per poder cedir la carretera del far al consistori municipal.

En aquesta visita també hi han participat el secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López; el director insular d’Urbanisme, Joan Morey; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell; el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda; el secretari tècnic de Cultura, Patrimoni i Esports, Jaume Colom, i Pep Bernales, membre del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.