Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell explica a la ITB de Berlín les restriccions d’accés al far de Formentor

El Consell explica a la ITB de Berlín les restriccions d’accés al far de Formentor

(06/03/2019)

El Consell de Mallorca ha explicat aquest matí a la ITB de Berlín les restriccions d’accés al far de Formentor per aquest estiu, després del pla pilot del 2018. Enguany, les limitacions de trànsit s’allargaran un mes i seran del 15 de juny al 15 de setembre, de 10 a 19 hores, a l’Ma-2210 del quilòmetre 8,7 al 19,6, un total de 10,9 quilòmetres i només hi podran accedir els vehicles autoritzats, el transport públic, les bicicletes i els vianants. 

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha detallat que «una vegada analitzades les dades sobre la intensitat horària de vehicles a la platja de Formentor, s’ha detectat que a les hores punta sense restriccions s’arribava fins els 300 vehicles, si bé gràcies a les restriccions la xifra va descendir fins als 20, això representa un 90 % menys de vehicles». Garrido ha assegurat que «els bons resultats de l’any passat són els que han fet que s’hagi volgut ampliar la limitació de vehicles un mes més».

Garrido ha estat acompanyada pel director de Mobilitat i Transports del Govern de les Illes Balears, Jaume Mateu, que ha explicat que «com alternativa per arribar al far s’ofereix un servei d’autobús amb sortides cada 30 minuts des de la platja i amb diferents aturades als punts d’interès». A més, ha recordat que «el sistema tarifari integrat permet comprar un bitllet per anar de la badia d’Alcúdia fins al far o bé del port de Pollença fins al far per 2 euros».  

Aquest estiu hi haurà un autobús llançadora més que l’any passat, un total de quatre que també incrementaran freqüències. Durant les hores punta entre els trams horaris de 10.30 h a 13 h i de 15.30 h a 19.30 h hi haurà dos busos per sentit circulant alhora, mentre que l'any passat només n’hi havia un per sentit. Es garantirà així un servei cada 30 minuts entre la platja i el far.

Per acabar, per part de l’Ajuntament de Pollença, una de les altres administracions implicades en les restriccions, hi ha intervingut el primer tinent de batle i regidor de Turisme, Antoni Cànaves, que ha explicat els encants turístics de la zona i ha recordat els inicis turístics de Formentor el 1910 de la mà de l’argentí Adán Diehl. Cànaves ha relatat el nom d’alguns il•lustres visitants que s’allotjaren a l’Hotel Formentor com «el príncep de Gal•les, Winston Churchill, Charles Chaplin, Audrey Hepburn, el Dalai Lama o literats com Vicente Aleixandre, Carlos Barral, Gabriel de Diego, Octavio Paz, Camilo José Cela, Dámaso Alonso o el filòsof alemany Hermann Keyselring». 

Un cop finalitzades les intervencions, que s’han fet a l’estand de Mallorca, que per primera vegada ha tingut un espai propi a la fira de la capital alemanya, s’ha projectat un breu vídeo informatiu sobre els objectius del tancament. A més, durant tota la fira turística també es repartiran tríptics informatius en alemany i en anglès per informar de les restriccions. 

Vídeo de Formentor 2019: 
Més informació: @carreteres