Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell fa efectiva la cessió de la casa de Tomàs Montserrat perquè s’integri en el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

El Consell fa efectiva la cessió de la casa de Tomàs Montserrat perquè s’integri en el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

(02/10/2018)

L’acte de signatura s’ha dut a terme aquest matí a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, en presència del vicepresident primer, Francesc Miralles i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino. Per a Miralles aquesta cessió “demostra la voluntat política de totes les institucions implicades, entre elles el Consell de Mallorca, per fer realitat aquest projecte”.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino ha signat aquest dimarts el document de cessió de la casa del fotògraf Tomeu Montserrat, fins ara propietat del Consell de Mallorca, al Govern de les Illes Balears. Ho ha fet durant un acte que s’ha celebrat a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques en presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Francesc Miralles i les conselleres del Govern, Catalina Cladera i Fanny Tur.

 

L’objectiu és que aquest immoble se sumi a la casa de Toni Catany a Llucmajor i a un altre edifici veí que ha adquirit el Govern per formar part del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. Miralles ha explicat que  “fa molts anys que venim parlant de la creació d’aquest centre i és cert que hem passat per moltes dificultats. Però jo destacaria la voluntat de totes les institucions implicades per dur-lo endavant. Amb la participació de tots –Fundació Toni Catany, Ajuntament de Llucmajor, Govern i Consell de Mallorca- ho farem possible”.

 

També la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha assegurat que "esperem que gràcies a la cooperació de les diferents administracions aquest projecte pugui ser una realitat i permeti que el centre sigui tot un referent".

 

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Fanny Tur ha agraït aquesta cessió al Consell de Mallorca i ha anunciat que s’espera que les obres de rehabilitació del centre comencin abans de que acabi aquest any 2018. També ha recordat que, de manera paral·lel·la, s’està a punt d’adjudicar la classificació, digitalització i posada en valor del fons de Toni Catany.

 

La cessió de la casa de Tomàs Montserrat per part del Consell de Mallorca al Govern de les Illes Balears culmina la recepció de tots els immobles que formaran part del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. La casa de Tomàs Montserrat es sumarà als altres dos edificis ja existents en el mateix indret.