Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell ha conclòs les tasques de substitució de les mènsules dins el túnel de Sóller

El Consell ha conclòs les tasques de substitució de les mènsules dins el túnel de Sóller

(11/03/2020)

Les tasques de millora de la infraestructura se centren ara en la part exterior i no implicaran noves restriccions al trànsit.

El Consell de Mallorca ja ha conclòs les tasques de substitució de totes les mènsules que subjecten la canonada d'aigua que recorre el traçat del túnel de Sóller (Ma 11) per evitar el perill que suposaven per als motoristes en cas d'accident de trànsit. Les tasques, que varen començar dia 18 de febrer, s’han perllongat durant tres setmanes tot i que en un principi es pensava que durarien fins a quatre. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat que “s’ha fet feina amb molta agilitat per estalviar les molèsties als veïnats pel tancament del túnel. A més a més, estam molt satisfets dels treballs que s’han fet perquè suposaran una millora molt important en la seguretat pels usuaris del túnel”. 

Les noves abraçadores hi van fixades directament a la paret i integrades dins de la canonada. El canvi respon a criteris de seguretat, ja que les mènsules que hi havia fins ara, situades a un metre i mig del terra, tenien una terminació punxeguda i podien provocar lesions als pilots en cas de col·lisió a l’interior del túnel, ja que no disposaven de cap tipus de protecció. En concret, s’han canviat 1.1000 suports que fermen el conducte que discorre pels tres quilòmetres de túnel i amb el qual s’abasteixen el sistema d’hidrants contra incendis. Aprofitant el tancament del túnel per efectuar aquests treballs s’ha dut a terme la instal·lació d’una trentena d’hidrants, per acabar així de completar els sistema contra incendis. A més, s’han efectuat  altres tasques relacionades amb el manteniment del semàfor ubicat a la boca nord del  túnel, canvis i reposició de lluminària, revisió i actuacions  al sistema de drenatges i neteja i repintat de la calçada. 

Un pic finalitzades aquestes tasques a l’interior de la infraestructura, el departament de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular farà feina ara en la part exterior. En concret, s’han d’instal·lar quadres elèctrics ampliats i s’ha de construir  l’escomesa d’aigua d’alimentació a la canonada contra incendis. Quan s’hagin acabat aquests treballs, es durà a terme la prova i posada en marxa de les noves instal·lacions (s’omplirà la canonada, es faran les corresponents proves de motor de les bombes de càrrega i buidatge, proves de lògica i de pressió, etc). Uns treballs pels quals no serà necessari tancar el túnel.