Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell impulsa una ajuda de 200 euros per a fer front a l'impacte de la inflació i alleugerir el cost de la vida

El Consell impulsa una ajuda de 200 euros per a fer front a l'impacte de la inflació i alleugerir el cost de la vida

(18/10/2022)

La institució insular destina 5 milions d’euros per a aquesta línia d’ajuts que podrà beneficiar 25.000 famílies de Mallorca amb rendes de fins a 40.500 euros.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, han presentat avui «Bo per a les famílies», una ajuda puntual de 200 euros perquè 25.000 famílies de Mallorca puguin afrontar amb més comoditat la sobrecàrrega econòmica derivada de l’increment dels preus i els subministraments.  

«Volem estar al costat de les famílies, acompanyar els mallorquins i mallorquines en moments de dificultats com és aquest derivat de la pujada generalitzada de preus», ha destacat Catalina Cladera. «Les persones són al centre de les nostres polítiques. Per això hem posat en marxa un ajut per alleugerir l’augment del cost de la vida: per fer front a les dificultats d’arribar a final de mes, a l’increment de la cistella de la compra  i perquè aquesta nova crisi no impliqui augmentar encara més les desigualtats».

En total, el Consell de Mallorca i l’IMAS destinen 5 milions d’euros per a aquesta ajuda. Poden ser beneficiàries les unitats familiars amb residència legal i efectiva a l’illa, amb almanco un any d’antiguitat de residència, i que hagin tengut uns ingressos màxims de 40.531 euros durant l’exercici fiscal de 2021. Això suposa cinc vegades l’IPREM, que és l’índex de referència per es té en compte per a l’assignació d’ajudes o subvencions.

La presidenta del Consell ha explicat que «igual que varem estar en temps de la pandèmia devora dels treballadors, de les famílies i les empreses, en aquests moments de dificultat, en aquests moments complicats, volem respondre de manera àgil i arribar al major nombre de persones que ho necessiten». 

Es podrà demanar una única ajuda per nucli familiar. Per gaudir d’aquesta consideració s’ha de tenir a càrrec alguna persona convivent de fins a segon grau (fill, pare i/o mare, avi, net o germà) o una altra persona dependent econòmicament amb un vincle de tutela, acolliment permanent o adopció. També s’entén per nucli familiar aquell format per dues persones convivents amb vincle matrimonial o d’unió estable de parella.

Sofia Alonso ha explicat que el procediment per sol·licitar l’ajuda serà únicament telemàtic i s’hi podrà accedir a partir del pròxim divendres dia 21 d’octubre i fins dia 11 de novembre a través de la Seu Electrònica del Consell de Mallorca i del Tauler d’Anuncis de l’IMAS. Per poder demanar-la, és imprescindible disposar de DNI-e o certificat digital, o bé fer ús del sistema Cl@ve.

«Això permetrà la presentació de documents cada dia durant les vint-i-quatre hores, inclosos els festius inhàbils. Hem volgut fer un tràmit àgil, accessible per a tothom i senzill», ha explicat la presidenta de l’IMAS, qui, a més, ha afegit «en moments com l’actual, les institucions estam obligades a fer costat a la ciutadania. El nostre objectiu és arribar al màxim de persones possible, no deixar ningú enrere i, des de l’IMAS, seguirem treballant per reduir les desigualtats i ser el suport de les famílies de Mallorca».

«Bo per a les famílies» és compatible amb qualsevol altra ajuda, subvenció o renda social. L’IMAS ha habilitat el web www.imasmallorca/boperalesfamilies.net a on es podrà trobar informació relativa a la convocatòria així com tutorials per activar el certificat digital, donar-se d’alta al sistema Cl@ve o per emplenar la sol·licitud. Així mateix, el telèfon gratuït d’atenció ciutadana 900 100 444 respondrà tots aquells dubtes relacionats amb el tràmit.