Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell incorpora prop de 250 treballadors per la segona fase del programa SOIB Reactiva2020

El Consell incorpora prop de 250 treballadors per la segona fase del programa SOIB Reactiva2020

(07/05/2021)

La presidenta Catalina Cladera ha destacat els bons resultats d’aquesta iniciativa que permet reforçar els funcionament de la institució.

Prop de 400 persones provinents de l'atur de llarga durada o sense feina per mor de la pandèmia, provinents de SOIB Reactiva 2020 treballaran al Consell de Mallorca, durant aquest any. La presidenta Catalina Cladera, a l’acte de benvinguda a la Misericòrdia, ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats d'aquest programa i ha destacat el fet que la institució pugui comptar amb professionals, "ben formats i capacitats i amb voluntat de servei públic". D'altra banda, ha remarcat que s'ha aconseguit un doble objectiu "treure de l'atur a centenars de persones i reforçar el funcionament de la institució".

Cladera també ha assenyalat que "una administració sigui efectiva i responsable és la millor manera de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els membres de la comunitat". La presidenta ha explicat que es tracta d'homes i dones que fins ara estaven en situació de desocupació i que “amb aquesta oportunitat poden mantenir les seves habilitats competencials i alhora aconseguir la seva requalificació professional".

En aquesta segona fase són 250 persones les que aniran entrant durant els dies vinents a formar part de la plantilla de la institució insular i que s'afegeixen a les 133 que han estat treballant durant els primers quatre mesos de l'any.

El perfil de les persones contractades és molt divers: personal de neteja i de manteniment, dissenyadors gràfics, tècnics en educació infantil, animadors socioculturals, personal administratiu, empleats de comptabilitat, directors i gerents d'hotels, economistes, enginyers, etc.

Dels prop de 400 nous treballadors del Consell, més de 200 han fet o faran feina en els diferents departaments de la institució, i uns 170 fan o faran feina a l'IMAS, organisme que es dedica a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i que es fa càrrec de l'atenció domiciliària.
 
Per desenvolupar aquest programa el Govern aporta 3,2 milions d'euros i el Consell de Mallorca aporta 129.000 euros.

A l’acte a l’acte de benvinguda també han participat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Media Ambient, Aurora Ribot, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i el director general de Model econòmic i Ocupació, Llorenç Pou.

El programa SOIB Reactiva 2020, que forma part del pla de xoc per a l'ocupació 20-21 del Govern balear, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020 i per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Vídeos

Rebuda treballadors soib