Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell informa sobre el projecte «Smart Mallorca» als ajuntaments d’Escorca, Deià, Esporles i Puigpunyent

El Consell informa sobre el projecte «Smart Mallorca» als ajuntaments d’Escorca, Deià, Esporles i Puigpunyent

(05/04/2019)

El Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca ha informat aquest divendres als ajuntaments d’Escorca, Deià, Esporles i Puigpunyent sobre el projecte «Smart Island Mallorca» i com permetrà implementar diferents millores en aquests municipis.

El director insular de Modernització i Innovació del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom, s’ha reunit a la sala de juntes de la FELIB amb els representants d’aquests municipis per explicar-los la incidència que tindrà la iniciativa «Smart Island Mallorca» als diferents territoris.

A Escorca s’instal·larà un punt d’informació turística, a més d’un sistema de control del túnel de Monnàber i una estació meteorològica.
Així mateix, a Deià es posaran diferents punts d’informació turística, aturades de bus intel·ligents i una càmera per controlar el trànsit.
Pel que fa a Esporles hi haurà un nou punt d’informació turística, una aturada d’autobús intel·ligent i una càmera per vigilar la carretera.
Finalment, a Puigpunyent s’instal·larà una aturada d’autobús intel·ligent, un punt d’informació turística i un panell mòbil a controlar l’aforament de vehicles. A la trobada informativa també hi havia altres municipis convidats que finalment han excusat l’assistència.

El projecte
«Smart Island Mallorca» és un projecte presentat pel Consell de Mallorca i finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant Red.es, una entitat pública empresarial del Ministeri d’Economia i Empresa.

L’objectiu de la iniciativa, que té un pressupost de 8.876.247,07 euros, és millorar la qualitat de vida dels habitants de Mallorca i dinamitzar l’activitat turística a través de múltiples actuacions en l’àmbit tecnològic. Aquestes es divideixen en sis grans àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, resiliència i govern obert.

L’«Smart Island Mallorca» preveu construir i posar en marxa una plataforma que permeti captar i gestionar la informació de l’illa i posar-la a disposició de la ciutadania en temps real. S’hi podrà accedir a través del lloc web, les app i aturades de bus intel·ligents, els panells d’informació turística i un portal de dades obertes.

També es pretén construir una plataforma turística multicanal que permeti no només donar continguts turístics, sinó també oferir a la persona usuària altres tipus de continguts del seu interès relacionats amb la seva activitat com a visitant de l’illa.
L’objectiu de les actuacions de l’àrea de turisme és oferir a les persones que ens visiten informació a qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, a més de facilitar la coordinació entre les diferents oficines de turisme i amb la resta d’agents del sector turístic.


- Vídeo explicatiu del projecte: https://www.youtube.com/watch?v=3uqNjy2_Ypc
- Més informació: https://smart.conselldemallorca.cat/inici
- Xarxes socials: @SmartMallorca