Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inicia el concurs per adjudicar les obres de la carretera vella de Lluc

El Consell de Mallorca inicia el concurs per adjudicar les obres de la carretera vella de Lluc

(24/09/2021)

Comença el termini per presentar ofertes a la licitació del projecte de millora de la carretera Vella de Lluc, al terme municipal de Pollença. El Consell de Mallorca va aprovar dimecres passat en Consell Executiu l’expedient de contractació i ara les empreses interessades tenen fins al 14 d’octubre per presentar-se a l’oferta.

Les obres de millora de la pavimentació del tram del camí vell de Lluc a Pollença compten amb un pressupost de 232.721 euros. Tota la informació es pot trobar a la Plataforma de Contractació del Servei Públic amb l’expedient 743743C. https://bit.ly/ConcursCarreteraVellaLluc

El projecte de la carretera és especialment complex, però s’ha treballat per donar una solució definitiva a les necessitats dels residents de la zona i alhora poder garantir la protecció del senderisme i del paratge natural de la serra de Tramuntana. És important recordar que el darrer tram de la carretera vella coincideix amb la Ruta de Pedra en Sec (RPS) zona en la qual residents, vianants i senderistes han de conviure.

Projecte final

El projecte definitiu manté la segregació del trànsit entre senderistes, que aniran per un camí, i, d’altra banda, una zona pavimentada per a vehicles motoritzats, un element clau per a la Ruta de Pedra en Sec. El ferm nou estarà fet a base d’un material bituminós amb un acabat de color terrós per integrar-se el millor possible en l’entorn natural.

El projecte abasta la millora d’un tram de 2.485 metres lineals de carretera, des del pi de Son Grua, a l’altura de la bifurcació de l’Ma-10, fins al començament de la pujada a l’Empeltada. Així doncs, la carretera comptarà amb trànsits segregats excepte en els darrers 300 m, ja dins l’àmbit PORN (Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals).