Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell intercedeix per garantir la continuïtat dels projectes a dones i nins afganesos del Fons Mallorquí de Solidaritat

El Consell intercedeix per garantir la continuïtat dels projectes a dones i nins afganesos del Fons Mallorquí de Solidaritat

(03/09/2021)

La presidenta Cladera s'ha reunit amb l'ONG que desenvolupa els projectes a l'Afganistan i ha enviat una carta al govern pakistanès perquè els doni suport i faciliti el funcionament

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb la presidenta i la vicepresidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet i Teresa Suárez; la gerent, Catalina Socies, i la coordinadora del Fons, Antònia Rosselló, s'han reunit per videoconferència amb l'ONG Humanitarian Assistence for the Women and Children in Afghanistan (HAWCA), amb qui el Fons desenvolupa projectes destinats a garantir els drets humans de les persones refugiades i desplaçades a l'Afganistan, especialment de les dones i els infants, des de 2018. Tot i la complicada situació que es viu al país en aquests moments, tant des de les institucions mallorquines com des de la mateixa ONG s'ha fet pública la voluntat de continuar treballant per tal que aquests projectes no perillin.  

Durant la trobada, el Consell s'ha compromès a intensificar la feina amb l'ONG per garantir la continuïtat dels projectes que duen a terme als camps de refugiats a l'Afganistan. En aquest sentit, la presidenta Cladera ha respost a la crida d'HAWCA i del Fons, remetent una carta al ministeri d'afers exteriors del Pakistan demanant que els faciliti en cas que fos necessari el seu funcionament al seu territori. "La situació al país és complicada i tot i que des de l'ONG diuen que seguiran desenvolupant el projecte l'Afganistan, el règim talibà els podria posar problemes per rebre el finançament o dificultar la seva feina d'altres maneres, per això volem contribuir a mantenir el projecte des de totes les vies que siguin en les nostres mans", ha expressat la presidenta Cladera. "Volem assegurar que els projectes d'atenció a dones i infants continuïn, ja sigui a Afganistan o des de Pakistan si fos necessari perquè l'ONG, els seus membres i beneficiaris s'hagin vist obligats a fugir del país" ha conclòs.

En aquest mateix sentit la presidenta del Fons Mallorquí, Maria Antònia Mulet, ha apuntat que "els nostres esforços s'han centrat en projectes en camps de refugiats, on moltes vegades les dones i els infants esdevenen vulnerables i són objecte d'abusos. Malgrat la situació actual, el projecte d'emergència aprovat enguany ja ha començat. Es tracta d'un projecte de suport sanitari, alimentari i legal per a persones refugiades i desplaçades a Takhar".

Des de 2018, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació ha destinat 270.000 euros darrers a aquesta ONG d'Afganistan, que té entre els seus objectius principals, combatre la violència de gènere i l'abús infantil. Arran de la situació actual, el Fons Mallorquí de Cooperació ha engegat una campanya de sensibilització i captació econòmica per poder continuar impulsant projectes en defensa de la democràcia i els drets humans a l'Afganistan. S’ha obert un compte a Caixa Colonya per totes aquelles persones que hi vulguin fer aportacions. El número de compte és ES56-2056-0004-4410-0056-8327.

El Fons Mallorquí de Cooperació és una entitat sense ànim de lucre de la qual en són socis els 53 ajuntaments de les Mallorca, les mancomunitats del Pla i el Raiguer, el Consell de Mallorca, el Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Vídeos

Reunió amb Fons Mallorquí