Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell ofereix als propietaris del conjunt monumental de la Cartoixa una línia d’ajuts per a intervencions urgents

El Consell ofereix als propietaris del conjunt monumental de la Cartoixa una línia d’ajuts per a intervencions urgents

(09/11/2018)

Així ho ha anunciat avui el vicepresident primer, Francesc Miralles, durant el Ple del Consell de Mallorca, davant una pregunta formulada per la portaveu del grup Ciutadans relativa a les actuacions impulsades des de la institució entorn a la Cartoixa de Valldemossa.

El conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles ha informat que el passat 30 d’octubre va mantenir una trobada amb alguns propietaris de la Cartoixa i el batle de Valldemossa, Nadal Torres. Una reunió durant la qual va compartir amb els assistents la preocupació pel deteriorament que estan patint els espais comuns del conjunt monumental com les murades, la font i també els passadissos, i la necessitat d’articular la col·laboració público-privada per revertir aquesta situació i garantir la seguretat del monestir.

 

Miralles ha explicat que ha ofert als propietaris del conjunt patrimonial la posada en marxa d’una línia d’ajuts del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports per a l’any 2019, dotada amb 200.000 euros, destinada específicament a la Cartoixa de Valldemossa perquè es puguin realitzar intervencions de millora urgents dels espais comuns i també es puguin redactar projectes que dotin de serveis bàsics aquestes zones, com és una xarxa d’aigües pluvials i sanejament. Una proposta que els propietaris estan estudiant en aquests moments.

 

Miralles ha concretat que el principal problema que afecta la conservació de la Cartoixa és la mala dotació de serveis sigui de clavegueram, aigua potable o evacuació d’aigües pluvials que es tradueix en el mal estat de murs i paviments. “He animat els propietaris perquè es constitueixin en comunitat de propietaris i així poder tenir un interlocutor. Hem ofert assessorament tècnic, una línia d’ajuts i també assessoria legal per facilitar la constitució d'aquesta comunitat de propietaris. L'Ajuntament de Valldemossa ho veu amb bons ulls, també l'Església i ara esperam resposta dels propietaris".