Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta el llibre 'Trencar el Silenci' escrit per dones que han patit violència masclista

El Consell presenta el llibre 'Trencar el Silenci' escrit per dones que han patit violència masclista

(23/11/2022)

Es tracta d’un recull de cartes escrites per membres del col·lectiu Venus sense Cànon adreçades tant a maltractadors com a professionals o a familiars

El Consell de Mallorca ha presentat el llibre Trencar el Silenci, escrit per dones que han patit violència masclista que formen part del col·lectiu Venus sense Cànon que s'ha dut a terme amb el suport de la institució insular. El llibre és un recull de cartes escrites per dones que pertanyen a aquest col·lectiu i que han afrontat violències masclistes. Les cartes van dirigides tant a familiars com a professionals de diferents àmbits i també hi ha als maltracatadors.

La directora insular Rosa Cursach ha explicat aquest dimecres a Flassaders on s'ha presentat el llibre que la idea de dur a terme va sorgir a un taller d’escriptura de la direcció insular d’igualtat i diversitat i ha destacat l’objectiu de Venus sense Cànon que vol anar més enllà de la violència patida i potenciar el poder transformador de les dones possibilitant un espai de creació de xarxes de sororitat, sensibilització i expressió artística.

Cursach ha comentat que el llibre supera la dicotomia de si cal que les dones que han afrontat violències masclistes trenquin el silenci, o si el que realment cal és no fer el sord i aprendre a mirar i escoltar. “Pot ser calen les dues coses, pot ser les Venus sense Cànon han d’expressar amb els seves paraules: agraïments, demandes, queixes, observacions, propostes que ens manaran a saber escoltar i mirar millor”, ha dit.

Membres de Venus sense cànon ha explicat la seva experiència en l'escriptura del llibre a la presentació a la qual han participat un centenar de persones. El col·lectiu que ara està format per unes 80 dones, va néixer l’any 2017 a partir d’un taller artístic amb l’artista Laura Marta, que la fundació Ires va posar a l’abast d’un grapat de dones que havien format part del programa d’assistència psicològica per a dones víctimes de violències masclistes.