Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta el projecte de millora de la carretera vella de Lluc

El Consell presenta el projecte de millora de la carretera vella de Lluc

(22/03/2021)

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha explicat els detalls del projecte al consistori de Pollença i a la gent del poble

El projecte presentat consisteix en una segregació del trànsit entre senderistes que aniran per un camí i, d'altra banda, una zona pavimentada per vehicles motoritzats. El nou ferm estarà fet a base de bituminós i tindrà un acabat de color terrós per tal d'integrar-se el millor possible dins l'entorn natural.

Catalina Cladera afirma que «entenem la intranquil·litat dels veïnats i el malestar que genera aquesta situació, però no hem estat aturats, des de fa mesos feim feina per poder donar una solució definitiva, amb un projecte que és especialment complex, ja que d’una banda s’ajusta a les necessitats dels veïnats i d’altra garanteix la protecció d’un entorn natural protegit, com és la ruta de la pedra en sec. Hem aconseguit que el projecte que presentam s’ajusti a aquestes dues condicions».

Per part seva, Aurora Ribot, ha explicat que «el projecte que hem vengut a exposar, garanteix que els senderistes gaudiran d’aquest tram de la Ruta de Pedra en Sec de manera segura. Es crearà un pas segregat diferenciat de la carretera i d’aquesta manera els cotxes no molestaran les persones que van d’excursió, ni es posaran mútuament en perill».

Josep Manchado, ha recordat que «fins ara s’han prioritzat actuacions respectuoses amb el medi ambient, s’ha cercat una fórmula satisfactòria per senderistes i veïnats amb el mínim impacte paisatgístic possible».

El primer tram, d’una longitud de 725 metres lineals, se situa a la sortida de Pollença i el segon, a l’altura de la bifurcació de la Ma-10 amb el camí vell de Lluc a Pollença, que comprèn 2.485 metres lineals de carretera.

Podeu consultar la resolució d'aprovació inicial del projecte fent clic aquí.