Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell presenta les jornades 'Avançant en l'abordatge de les violències masclistes' amb més de 240 persones inscrites.

El Consell presenta les jornades 'Avançant en l'abordatge de les violències masclistes' amb més de 240 persones inscrites.

(30/09/2022)

El 6 i el 7 d'octubre quinze expertes de Mallorca i de la resta de l'Estat compartiran coneixement que permetrà reforçar estratègies per lluitar contra aquesta xacra

El conseller de Presidència, Javier de Juan, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach han presentat aquest divendres les jornades 'Avançant en l'abordatge de les violències masclistes' amb més de 240 persones inscrites."Són una gran oportunitat per crear sinergies i reforçar estratègies amb l'objectiu d'erradicar aquesta forma de violència que pateixen les dones a tot el món pel fet de ser dones", ha assenyalat de Juan.

El conseller ha remarcat la necessitat de continuar fent tots els esforços possibles per erradicar les violències masclistes. "Tenim un compromís que és la lluita contra aquesta xacra i ho hem de fer amb totes les nostres forces i amb tota la xarxa de complicitats i aliances. Cal aturar les violències masclistes", ha dit.

El Consell treballa des de diferents àmbits per lluitar contra el masclisme. A les festes amb la campanya del No i Punt que ha estat present a diferents municipis de Mallorca, i també el Consell de Formentera s'ha sumat a aquesta campanya. A més ha explicat el conseller s'han ampliat tots els serveis per atendre més i millor les dones víctimes d'aquesta violència i hem destinat més recursos que mai.

La directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach ha remarcat que "el motiu d'aquestes jornades és tenir més eines per avançar en la lluita contra aquesta xacra. Les ponents expertes diferents temes que són clau per combatre les violències masclistes". Cursach ha explicat que seran dos dies intensos des de les 9,30 h fins a les 19 h, amb quinze ponents que venen de diferents parts de l'Estat. Les jornades també són oportunitat per crear debat en temes com el masclisme a la cultura jurídica, la violència vicària, violència econòmica i intervenció dins de l'àmbit penitenciari i molts altres temes.

Les jornades compten amb ponents expertes de prestigi reconegut com la delegada del Govern espanyol contra la violència de gènere, Victòria Rosell, l'advocada i criminòloga Carla Vall, la politòloga, Nerea Barjola, la magistrada Lucía Avilés, les psicòlogues Sonia Vaccaro per anomenar algunes de les ponents que venen expressament a Palma per participar. També a Mallorca hi ha grans professionals dins i fora de l'administració que hi participen com l'antropòloga Cati Gamundí.

Es duran a terme al Col·legi d'Advocats de les Illes Balears i estan adreçades a professionals i estudiants de diferents àmbits d'intervenció en violències masclistes. Així l'objectiu és que entre els assistents hi hagi operadors judicials, forces i cossos de seguretat de l'Estat, policies locals, personal del sector sanitari, relacionat amb treball social, psicologia, educació, així com a entitats i a la ciutadania interessada.

Teniu més informació al següent enllaç: bit.ly/3dN7l5V