Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell realitza 895 inspeccions a establiments turístics

El Consell realitza 895 inspeccions a establiments turístics

(29/06/2022)

Els controls s’han realitzat entre l’1 de gener i el 31 de maig i han comportat 175 actes d’infracció.

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, ha realitzat 895 inspeccions a establiments turístics entre l'1 de gener i el 31 de maig. A principis d'any la institució insular va rebre les competències d'ordenació turística traspassades des del Govern de les Illes Balears. Des de llavors, ha realitzat les tasques d'ordenació turística, inspecció i sanció.

Durant els cinc primers mesos de l'any s'han realitzat 895 inspeccions a establiments de tot Mallorca, de les què 541 han estat a allotjaments turístics, 217 a intermediaris turístics i 120 a restauració i establiments d'entreteniment, entre d'altres. Aquests controls han comportat que s'obrin 175 actes d'infracció. Pel que fa als municipis, la majoria d'inspeccions s'han fet a Palma (360 inspeccions), Alcúdia (50), Calvià (43), Pollença (41) i Llucmajor (39).

Del total d'actes d'infracció, 112 s'han obert a allotjaments turístics. Durant les inspeccions s'han detectat 55 allotjaments turístics il·legals. La resta d’actes obertes a allotjaments turístics són la majoria sobrecomercialització. El total de actes d'infracció es completen amb 53 a restauració i establiments d'entreteniment, i set a intermediaris turístics. 

El conseller de Transició, Turisme i Esport, Andreu Serra, ha destacat que «volem actuar amb contundència contra l'activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d'excessos. Volem acabar amb aquesta xacra a les portes de la temporada alta».

Per altra banda, la ciutadania pot informar la institució insular si té coneixement d'alguna oferta turística il·legal que es realitzi a Mallorca. S'ha habilitat per aquest motiu l'adreça electrònica inspeccioturisme@conselldemallorca.net.

El Consell de Mallorca ha rebut aquest 2022 les competències en ordenació turística i el Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT). L’1 de gener d’enguany el Govern de les Illes Balears va traspassar les competències d’ordenació turística a la institució insular. El servei, que depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports, consta de quatre aspectes bàsics: ordenació turística, servei tècnic, servei d'inspecció i servei de sancions. 

Les prioritats del Pla d’inspecció de 2022 d’ordenació turística per aquest maig i juny han estat el control en l’aplicació del decret d’excessos i la supervisió de les Estades Turístiques Vacacionals (ETV) a Palma.

Per la seva banda, el Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics, que des de l’1 d’abril d’enguany ja depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports, està preparant una nova convocatòria pels ajuntaments de Mallorca dotada amb 21 milions €. Tots aquests projectes inclouran un pla de mesures de circularitat.