Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell Rector de l’IMAS aprova el projecte del nou Reglament que regula el funcionament dels Serveis Socials per a persones amb discapacitat

El Consell Rector de l’IMAS aprova el projecte del nou Reglament que regula el funcionament dels Serveis Socials per a persones amb discapacitat

(19/04/2023)

El document suposa una millora del que estava en vigor des del 2018, s’ha elaborat amb el consens de totes les entitats del Tercer Sector Social que fan feina amb el col·lectiu i s'ha donat tràmit d'audiència als col·legis professionals, sindicats i forces polítiques.

El Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha aprovat avui el nou Reglament que regula el funcionament dels Serveis Socials per a persones amb discapacitat de Mallorca. Aquest document, que entrarà en vigor després de la seva aprovació definitiva en sessió plenària del Consell de Mallorca, suposa una important millora respecte de l’anterior, vigent des del 2018.

El document s’ha elaborat després d’un procés de participació amb totes les entitats del Tercer Sector Social que fan feina amb el col·lectiu i en el qual s'ha donat tràmit d'audiència als col·legis professionals de l'àmbit, sindicats i els diferents grups polítics amb representació a la institució insular. Això ha permès reformular un reglament que suposa una millora pel que fa als criteris d’autorització i acreditació dels serveis dirigits a atendre les persones amb discapacitat. S’hi fa un especial èmfasi en el model d’atenció, se centra en les necessitats concretes del col·lectiu i s’adapten els serveis i les prestacions a cada cas particular, per la qual cosa es generen, d’aquesta manera, uns recursos més flexibles i oberts.

Així mateix, el nou reglament redunda en la millora dels criteris arquitectònics que faciliten el disseny dels espais i centres, i estipula les ràtios de personal alhora que determina que siguin tècnics qualificats i especialitzats per a poder donar una millor atenció a les persones amb discapacitat.

En definitiva, es tracta d’una normativa moderna i adaptada a les necessitats actuals de les persones, famílies, professionals i entitats del sector, que dona continuïtat als acords marc del Pacte per a les Persones amb Discapacitat que el Consell de Mallorca, l’IMAS i les principals federacions i entitats del tercer sector social signaren el passat novembre de 2022. Una estratègia de futur conjunta per a millorar els recursos i serveis disponibles, que garanteix els drets de les persones amb discapacitat durant tots els seus cicles vitals, dona estabilitat a les entitats, millora les condicions laborals per als professionals i que han pres com a model altres comunitats del territori nacional.