Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell redueix la llista d’espera de la ITV a partir de l’1 d’agost

El Consell redueix la llista d’espera de la ITV a partir de l’1 d’agost

(29/07/2019)

Es preveu que a finals de 2019 s’aconsegueixi alliberar un total de 14.800 cites

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dilluns l’alliberació de cites de la llista d’espera per passar la ITV a partir de l’1 d’agost mitjançant la creació d’un software que detecta les cites massives per part d’un sol usuari i que permetrà reduir el temps d’espera a un mes. A més, es preveu que a finals de 2019 s’alliberin un total de 14.800 cites.

La presidenta Catalina Cladera ha explicat que «el sistema actual tenia un mal ús i provocava un alt percentatge d’absentisme». Per aquest motiu, Cladera ha afirmat que «que espera que aquesta solució sigui efectiva i permeti baixar el temps d’espera».

El conseller Iván Sevillano, ha explicat que «el Consell està treballant juntament amb la concessionària per solucionar aquest problema». A més, ha expressat que «amb aquestes mesures el servei públic de la ITV tornarà a disposar d’un temps lògic d’espera de manera immediata».

La presidenta del Consell de Mallorca i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, han avançat quatre mesures hàbils per retornar els temps d’espera de la ITV a la normalitat.

En primer lloc, es crea un registre obligatori del personal autoritzat en nom dels centres autoritzats. D’aquesta manera, s’aconsegueix evitar que tant els tallers com els centres autoritzats traslladin les cites. En segon lloc, es limita el registre de cites virtuals per als centres autoritzats al 10% del volum total de les cites dels quatre centres de la ITV. A més, únicament es podran reservar de manera equitativa el 10% de les cites diàries.

La tercera mesura d’urgència és l’alliberació de l’actual llista d’espera a partir del 15 d’agost, gràcies al nou programa que detectarà les cites massives per part d’un sol usuari. En quart lloc, només es permetrà sol•licitar una cita de manera virtual amb 15 dies d’antelació per a professionals. És a dir, l’1 d’agost entra en funcionament el nou sistema que deixarà reservar cita fins al 15 d’agost.